Eerste profkoers in Kemmel in de maak

© VDB
Tom Vandenbussche

Zonder ongelukken vindt er in 2021 in Kemmel een kermiskoers voor profs plaats. Eind juni organiseerde profrenner Thomas Joseph samen met zijn twee broers en vier anderen al een oefenkoers, waarin onder meer Xandro Meurisse aan de start stond.

“Een definitieve datum ligt nog niet vast, maar we gaan er volledig voor”, benadrukt Joseph, die dit jaar voor Tarteletto-Isorex uitkomt. Samen met broers Stijn en Pieter, Pieter Casier van Café Boutique in Kemmel, Pedro Dereyne en de broers Jesse en Domien Ghesquière organiseert hij de wedstrijd in Kemmel. “Pieter is de oudste met 35 jaar. We zijn een heel jong bestuur, maar kregen heel veel lof na de oefenkoers in juli. Het was een gewaagde zet om dat te doen, maar het is een succes geworden, mede dankzij corona. Het voordeel was dat we geen prijzen en organisatievergunning moesten betalen. Het nadeel was dan weer dat er met vaste voorinschrijvingen werd g”ewerkt en ik profs, die last minute toch nog wilden starten, moest weigeren. Ik had graag zo’n 30 plaatsen voor profrenners vrijgehouden, maar dat was dit jaar onmogelijk.”

Xandro Meurisse was eind juli één van de profs in de open koers in Kemmel. (foto Belga)
Xandro Meurisse was eind juli één van de profs in de open koers in Kemmel. (foto Belga)© BELGA

De oefenkoers werd gewonnen door Alex Colman. Joseph: “We kregen alvast heel wat positieve commentaren over ons parcours met de Letteberg en Scherpenberg en zullen daar dan ook weinig aan veranderen. Voor een koers over 150 km geeft dat toch al een totaal aantal hoogtemeters van 1.500 meter. We willen het ook niet te lastig maken. Alle renners moeten aan hun trekken komen.”