Eerste editie West-Vlaams kampioenschap surplacen op Markt in Brugge op 15 mei

Schepen van Sport Franky Demon toont zijn kunnen tijdens de voorstelling van het West-Vlaams jeugdkampioenschap surplacen.© Davy Coghe
Schepen van Sport Franky Demon toont zijn kunnen tijdens de voorstelling van het West-Vlaams jeugdkampioenschap surplacen.© Davy Coghe
Piet De Ville

Op zaterdag 15 mei heeft op de Markt van Brugge de eerste editie plaats van het West-Vlaams Kampioenschap ‘surplacen’ voor -14-jarigen. Het gaat om een initiatief van de Fietsbieb, een project van Beweging.net, in samenwerking met Stad Brugge in aanloop naar het WK Wielrennen, waarvan de tijdritten in september in Brugge aankomen.

In aanloop naar het wereldkampioenschap wielrennen, met Brugge in een glansrol als aankomstplaats voor de tijdritten, wordt uitgepakt met een reeks wielerevenementen om het enthousiasme rond dit wielerfeest nog verder op te drijven. Eén daarvan is het West-Vlaams kampioenschap surplacen dat op zaterdag 15 mei op de Markt wordt georganiseerd door Fietsbieb West-Vlaanderen.

Fietsbieb in de kijker zetten

De Fietsbieb is een initiatief van Beweging.net (voorheen bekend als het ACW) en bestaat momenteel in 26 gemeenten in West-Vlaanderen. Concreet is het een deelsysteem voor kinderfietsen waar iedereen voor 20 euro lidgeld per kind een jaar lang een tweedehands kinderfiets op maat kan gebruiken.

De Fietsbieb ziet de organisatie van dit kampioenschap surplacen als een ideale gelegenheid om de eigen werking in de kijker te zetten. Hierbij krijgen ze promotionele en financiële ondersteuning van Stad Brugge, die een subsidie van 2.500 euro toekent.

Voor meisjes en jongens tot 14 jaar

Het kampioenschap staat open voor meisjes en jongens tot 14 jaar. Elke deelnemer legt individueel een afstand van vijf meter in een zo lang mogelijke tijd af. Deelnemers worden ingedeeld in vier categorieën volgens leeftijd. Wie de langste tijd rijdt over een afstand van vijf meter in zijn categorie, wordt dus tot West-Vlaams kampioen uitgeroepen. Per leeftijdscategorie wordt een fiets op maat voorzien voor jongens en meisjes door de Fietsbieb.

“Ik ben heel blij dat we op dergelijke originele manier de promotie van het WK Wielrennen kunnen starten”, stelt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “De stad heeft altijd al hoog ingezet op de jeugd en sport met het wielrennen als trekpaard. Dit initiatief combineert beide met ook nog eens een hoog amusementsgehalte en dat is absoluut welkom in deze tijden.”

Zaterdag 15 mei op Markt in Brugge

Het kampioenschap surplacen heeft plaats op zaterdag 15 mei op de Markt in Brugge van 11 uur tot 16 uur. De prijsuitreiking is voorzien om 16 uur 30. (PDV)

Alle info op www.kampioenschapsurplacen.be en op www.fietsbieb.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten