Eerste Dwars door Wingene gaat toch door, op zaterdag 13 juni

© Het bestuur van Wingene fot Cycling.
Redactie KW

Deze nieuwe interclubwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften zal niet plaatsvinden op 5 september, dat heeft de Brugse handelsrechter vorige week verboden, wel op zaterdag 13 juni.

Maandagavond reageerde Wingene for Cycling, het bestuur achter Dwars door Wingene, voor het eerst nadat voorzitter Christophe Depamelaere van Wingene Koers een rechtszaak was gestart tegen de organisatie van de nieuwe koers door een deel (bestuurs)leden dat zich heeft afgescheurd van De Stoempers.

Zij zouden de nieuwe Dwars door Wingene organiseren op 5 september, amper vier dagen door Wingene Koers. Depamelaere kreeg het gelijk aan zijn kant. De handelsrechter verbood de organisatie van Dwars door Wingene tussen 15 augustus en 23 september.

Focus op organisatie van wielerwedstrijden

Wingene for Cycling heeft nu een nieuwe datum: zaterdag 13 juni. “De ideale periode, gezien er dan geen andere interclubs in België gereden worden“, zegt secretaris Annick Laurez. Over het parcours kan nog geen uitsluitsel worden gegeven. Annick en haar collega’s van Dwars door Wingene hopen dat “de klopjacht tegen ons” nu stopt en dat beide partijen kunnen focussen op de organisatie van wielerwedstrijden.

Het is voor de vzw Wingene for Cycling nog geen uitgemaakte zaak of men al dan niet in beroep gaat tegen het vonnis van de Brugse strafrechter, dat de organisatie enkele duizenden euro dreigt te kosten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.