Bij de derde beklimming van de dag, de Rue de St.-Marcoult na 31 kilometer koers, vormde zich een kopgroep met Aaron Verwilst, de Nederlander Dylan Bouwmans en de Zwitser Michael Schär. Elias Van Breussegem en de Noor Fridtjof Röinäs repten zich ook naar voor. Het peloton liet begaan en het vijftal mocht een maximale voorsprong van 6 minuten bijeen fietsen. In de grote groep waren het vooral de renners van Deceuninck - Quick-Step, Trek-Segafredo en Jumbo-Visma die het tempo bepaalden.

WK-favorieten voeren schifting

De groten uit het peloton, zoals Peter Sagan, Mathieu van der Poel, Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven hadden zich vooraan het peloton gezet en ook de opeenvolging van hellingen zorgde ervoor dat de voorsprong van de leiders slonk. Na de beklimming van de Rue de Corbais, op 66 kilometer van de finish, vormde zich met Dries De Bondt, Stijn Steels, Anthony Turgis en Michiel Stockman een achtervolgende groep. Tien kilometer verderop werden zij weer tot de orde geroepen. De versnelling zorgde er wel voor dat de voorsprong van de leiders tot een minuut gezakt was.

Eerste zege van het seizoen

Het was het sein voor Nathan Van Hooydonck, Mads Pedersen en Cyril Lemoine om voor de grote groep te gaan uit rijden. Van Hooydonck en zijn CCC-teamgenoot Michael Schär trokken door op de Moskensstraat en vormden zo de kop van de wedstrijd. Achter dit duo controleerden Deceuninck - Quick-Step en BORA - hansgrohe. Met nog 7 kilometer voor de boeg smolt alles samen en maakte men zich op voor een massasprint. Jasper Stuyven trachtte die nog te ontlopen en muisde er in de laatste 6 kilometers vanonder. Edward Theuns sprong naar zijn teamgenoot en ging op 3 kilometer van de finish alleen door. Aan de rode vod had hij slechts een handvol seconden, maar Theuns perste er alles uit in de laatste rechte lijn en hield nipt stand.

Op de erelijst volgt de Gentenaar de Nederlander Taco van der Hoorn op. Voor de 28-jarige Theuns is het de achtste profzege, de eerste dit seizoen. (Belga)

Uitslag Primus Classic:

1. Edward Theuns

2. Pascal Ackermann

3. Jasper De Buyst

4. Dylan Groenewegen

5. Timothy Dupont

6. Jakub Mareczko

7. Greg Van Avermaet

8. Giacomo Nizzolo

9. Mike Teunissen

10. Cyril Lemoine

Bij de derde beklimming van de dag, de Rue de St.-Marcoult na 31 kilometer koers, vormde zich een kopgroep met Aaron Verwilst, de Nederlander Dylan Bouwmans en de Zwitser Michael Schär. Elias Van Breussegem en de Noor Fridtjof Röinäs repten zich ook naar voor. Het peloton liet begaan en het vijftal mocht een maximale voorsprong van 6 minuten bijeen fietsen. In de grote groep waren het vooral de renners van Deceuninck - Quick-Step, Trek-Segafredo en Jumbo-Visma die het tempo bepaalden.De groten uit het peloton, zoals Peter Sagan, Mathieu van der Poel, Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven hadden zich vooraan het peloton gezet en ook de opeenvolging van hellingen zorgde ervoor dat de voorsprong van de leiders slonk. Na de beklimming van de Rue de Corbais, op 66 kilometer van de finish, vormde zich met Dries De Bondt, Stijn Steels, Anthony Turgis en Michiel Stockman een achtervolgende groep. Tien kilometer verderop werden zij weer tot de orde geroepen. De versnelling zorgde er wel voor dat de voorsprong van de leiders tot een minuut gezakt was. Het was het sein voor Nathan Van Hooydonck, Mads Pedersen en Cyril Lemoine om voor de grote groep te gaan uit rijden. Van Hooydonck en zijn CCC-teamgenoot Michael Schär trokken door op de Moskensstraat en vormden zo de kop van de wedstrijd. Achter dit duo controleerden Deceuninck - Quick-Step en BORA - hansgrohe. Met nog 7 kilometer voor de boeg smolt alles samen en maakte men zich op voor een massasprint. Jasper Stuyven trachtte die nog te ontlopen en muisde er in de laatste 6 kilometers vanonder. Edward Theuns sprong naar zijn teamgenoot en ging op 3 kilometer van de finish alleen door. Aan de rode vod had hij slechts een handvol seconden, maar Theuns perste er alles uit in de laatste rechte lijn en hield nipt stand. Op de erelijst volgt de Gentenaar de Nederlander Taco van der Hoorn op. Voor de 28-jarige Theuns is het de achtste profzege, de eerste dit seizoen. (Belga)Uitslag Primus Classic:1. Edward Theuns2. Pascal Ackermann3. Jasper De Buyst4. Dylan Groenewegen5. Timothy Dupont6. Jakub Mareczko7. Greg Van Avermaet8. Giacomo Nizzolo9. Mike Teunissen10. Cyril Lemoine