"Het is geen simpele zoektocht geworden om een nieuwe naamsponsor te vinden. Aan dergelijk iets hangt natuurlijk een prijskaartje. De mensen van BinckBank geloofden in ons verhaal zodat wij een overeenkomst hebben ondertekend voor de duur van vier jaar", legt Jacques Coussens van het organiserende comité wielerclub Hand in Hand uit.

"De laatste tien jaar verdwenen een pak koersen van de kalender. Wij klommen intussen op tot de WorldTour. Na het verschuiven van de wedstrijd van zaterdag naar vrijdag hielden we ons hart vast, maar dat verliep opperbest. Met de nieuwe sponsor is ons logo nu ook van kleur veranderd. Het blauwe is vervangen door het groene, de kleur van BinckBank. Maar voorheen was ons logo ook al eens groen gekleurd. We keren hiermee misschien een beetje terug naar de roots van de E3."

Banner

Intussen is het uitkijken naar de banner, maar die wordt pas volgend jaar vrijgegeven. De banner van de E3 zorgde in het verleden al voor ophef.

"We wachten daarvoor tot eind februari. Tijdens een speciale persconferentie zal onze banner onthuld worden", vervolgt Coussens. "En ik kan nu al garanderen dat er opnieuw zal over gesproken worden. Het mag weer eens pikant zijn. Dit jaar pakten we uit met de cowboy en de leuze 'Wie wordt de nieuwe sheriff in het Texas van Vlaanderen?'. Het moest wat braaf zijn na de hetze met Bart De Pauw, maar in 2019 ga ik weer voluit mijn zin doen."

De meest ophefmakende banner was die van 2015 met daarop de afbeelding van een opspelende damesjurk met blauwe slip en de spreuk 'Wie knijpt ze in Harelbeke?' De controverse was op een gegeven moment zelfs zo groot dat de organisatoren uiteindelijk beslisten de banner te schrappen.

Hertekend parcours

Naast een nieuwe naam verandert ook het parcours van de 62ste editie van de E3 BinckBank Classic. "De aanloop naar Oudenaarde is nieuw, net als de eerste helling van de dag, de Katteberg. Die vervangt dus de Wolvenberg die vorig jaar als eerste beklimming in ons parcours werd opgenomen", legt adjunct-koersdirecteur Johan Wastyn uit.

Op de foto Jacques Coussens van E3 en Stijn Ceelen van BinckBank. (Foto LOO)

"Daarna volgt La Houppe en krijgen we de beklimming van de Hogerlucht en niet meer die van Broeke. Via de Knokteberg, Hotond, Kortekeer en Taaienberg gaat het naar Berg ten Stene. De Eikenberg laten we dit jaar links liggen. Met de Boigneberg, Stationsberg, Kapelberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat en de Tiegemberg komen we zo weer aan vijftien hellingen op ons traject met start en aankomst op de Stasegemsesteenweg in de schaduw van het Forestiersstadion van Harelbeke. Naast de hellingen zitten er ook zo'n 15,5 kilometer kasseien in de omloop verweven. Wat betreft ons deelnemersveld worden alle WorldTourteams verder aangevuld met professioneel continentale ploegen zodat we met 25 teams van start gaan op vrijdag 29 maart."

© BELGA

Dit jaar ging de zege naar de Nederlander Niki Terpstra. Hij haalde het voor Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, de winnaar van 2017.

(Belga)

"Het is geen simpele zoektocht geworden om een nieuwe naamsponsor te vinden. Aan dergelijk iets hangt natuurlijk een prijskaartje. De mensen van BinckBank geloofden in ons verhaal zodat wij een overeenkomst hebben ondertekend voor de duur van vier jaar", legt Jacques Coussens van het organiserende comité wielerclub Hand in Hand uit."De laatste tien jaar verdwenen een pak koersen van de kalender. Wij klommen intussen op tot de WorldTour. Na het verschuiven van de wedstrijd van zaterdag naar vrijdag hielden we ons hart vast, maar dat verliep opperbest. Met de nieuwe sponsor is ons logo nu ook van kleur veranderd. Het blauwe is vervangen door het groene, de kleur van BinckBank. Maar voorheen was ons logo ook al eens groen gekleurd. We keren hiermee misschien een beetje terug naar de roots van de E3."Intussen is het uitkijken naar de banner, maar die wordt pas volgend jaar vrijgegeven. De banner van de E3 zorgde in het verleden al voor ophef."We wachten daarvoor tot eind februari. Tijdens een speciale persconferentie zal onze banner onthuld worden", vervolgt Coussens. "En ik kan nu al garanderen dat er opnieuw zal over gesproken worden. Het mag weer eens pikant zijn. Dit jaar pakten we uit met de cowboy en de leuze 'Wie wordt de nieuwe sheriff in het Texas van Vlaanderen?'. Het moest wat braaf zijn na de hetze met Bart De Pauw, maar in 2019 ga ik weer voluit mijn zin doen."De meest ophefmakende banner was die van 2015 met daarop de afbeelding van een opspelende damesjurk met blauwe slip en de spreuk 'Wie knijpt ze in Harelbeke?' De controverse was op een gegeven moment zelfs zo groot dat de organisatoren uiteindelijk beslisten de banner te schrappen.Naast een nieuwe naam verandert ook het parcours van de 62ste editie van de E3 BinckBank Classic. "De aanloop naar Oudenaarde is nieuw, net als de eerste helling van de dag, de Katteberg. Die vervangt dus de Wolvenberg die vorig jaar als eerste beklimming in ons parcours werd opgenomen", legt adjunct-koersdirecteur Johan Wastyn uit."Daarna volgt La Houppe en krijgen we de beklimming van de Hogerlucht en niet meer die van Broeke. Via de Knokteberg, Hotond, Kortekeer en Taaienberg gaat het naar Berg ten Stene. De Eikenberg laten we dit jaar links liggen. Met de Boigneberg, Stationsberg, Kapelberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat en de Tiegemberg komen we zo weer aan vijftien hellingen op ons traject met start en aankomst op de Stasegemsesteenweg in de schaduw van het Forestiersstadion van Harelbeke. Naast de hellingen zitten er ook zo'n 15,5 kilometer kasseien in de omloop verweven. Wat betreft ons deelnemersveld worden alle WorldTourteams verder aangevuld met professioneel continentale ploegen zodat we met 25 teams van start gaan op vrijdag 29 maart."Dit jaar ging de zege naar de Nederlander Niki Terpstra. Hij haalde het voor Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet, de winnaar van 2017.(Belga)