E3 Harelbeke pakt weer uit met naakte dames op de banner

Redactie KW

Onder de noemer ‘Wie kroont zich tot de prins in Harelbeke?’ stelde E3 BinckBank Classic hun nieuwe banner voor.

Zoals elk jaar werd met spanning uitgekeken naar de nieuwe banner. Wie traditiegetrouw iets exotisch of controversieel had verwacht, komt van een kale reis terug. Op de banner prijkt gewoon een kikker … . Bij nader inzien echter geen gewone kikker. Het zijn twee dames die ineengestrengeld én naakt in bodypaint een kikker uitbeelden.

“Het verhaal van die kikker moet via sociale media uitvergroot worden en we willen dat doortrekken tot op het podium waar de bloemenmeisjes de winnaar kussen… . Iedereen kent het sprookje van de gebroeders Grimm”, zegt woordvoerder Jacques Coussens geheimzinnig. De twee dames die de kikker vormen zijn de bloemenmeisjes Sharon en Eline.

E3 Harelbeke pakt weer uit met naakte dames op de banner

Ook de trofee die de winnaar naar huis neemt werd getoond. Het is opnieuw een kunstwerk van beeldhouwer Marc Vanhecke. “Ik baseerde me op de kleine driewielertjes van vroeger. Daarbovenop staat ook een podium gemaakt met fietskettingen. Daarop staat een beker met een groen topje. Een knipoog naar de hoofdsponsor”, aldus Marc. “Het is de allereerste keer dat ik met kleur werk.”

https://www.youtube.com/watch?v=jg2mL8Qndmo

Verschuivingen in het parcours

Het parcours van de 62e editie van de E3 Harelbeke, die op vrijdag 29 maart plaatsvindt, werd maandagmiddag ook voorgesteld. Er zijn enkele wijzigingen aan de omloop. De Katteberg is, na 28 kilometer koers, de eerste helling van de dag. Vervolgens volgt niet meer de Wolvenberg, maar La Houppe. De derde beklimming van de dag is een nieuwe, de Hogerlucht. Deze situeert zich na 98 kilometer koers. Vanaf de Knokteberg, de vierde helling van de dag na 112 kilometer, is de E3 Harelbeke omzeggens een blauwdruk van de 61e editie, met uitzondering van de Eikenberg die geschrapt en vervangen werd door de Berg ten Stene.

Wegenwerken lagen aan de basis van deze verschuivingen“, legde koersdirecteur Philippe Vermeeren uit. “We moesten ook de opritten en afritten van de E17 te allen tijde mijden. Onze finale hadden we eerder al onder handen genomen en daar werd niet meer aan geschaafd. We werken op 29 maart zo’n 204 kilometer af. Die afstand is doorspekt met enkele pittige kasseizones en vijftien hellingen. Dit gegeven moet garant staan voor opnieuw een mooie wielerdag in en rond Harelbeke. Wij entertainen ons publiek, in de schaduw van het Forestierstadion, al vanaf 6.00 uur ‘s morgens met de Peter Van de Veire Ochtendshow. Tot na de finish blijft de aankomstzone trouwens overladen met tal van uiteenlopende evenementen.”

Vorig jaar ging de zege in Harelbeke naar de Nederlander Niki Terpstra, die het haalde voor Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet.

(Peter Van Herzeele/Belga/foto’s LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier