Dwars door Vlaanderen start aan Schiervelde in plaats van Grote Markt Roeselare

Spanish Alejandro Valverde of Movistar Team (L) pictured at the start of the 74th edition of the 'Dwars Door Vlaanderen' cycling race, 182,8 km from Roeselare to Waregem, Wednesday 03 April 2019. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
Bron: Belga

De organisatoren van Dwars door Vlaanderen (WorldTour) hebben enkele wijzigingen aangebracht aan het parcours voor de 76e editie van hun wedstrijd, die woensdag 31 maart gereden wordt. De startplaats is niet langer de Markt van Roeselare, maar sportcentrum Schiervelde.

Niet de Nieuwe Kwaremont, maar de Kluisberg wordt nu de eerste helling van de dag. 35 kilometer later wordt de Kluisberg nog eens opnieuw aangedaan. De Kruisberg of Hotond maakt zijn herintrede en wordt op 42 kilometer van de finish als negende van dertien hellingen beklommen. De Neringstraat in Kanegem is deze keer niet opgenomen in het parcours, dat zo een zware kasseizone minder telt.

“We laten die kasseistrook links liggen omdat de aanloop ernaartoe door een overdaad aan wegmeubilair te gevaarlijk geworden is” , zegt Guy Delesie van het organisatiecomité. “Onze finale hebben we wel een stuk pittiger en gebalder gemaakt. De laatste vijf kilometer van Dwars door Vlaanderen zijn ook de laatste vijf kilometer van het Belgisch kampioenschap, dat later op het jaar door ons in Waregem georganiseerd wordt.”

Wegens de coronamaatregelen wordt aan het Schiervelde sportcentrum gestart, in plaats van op de Grote Markt in Roeselare. “We kunnen het daar beter onder controle houden en de site afsluiten voor publiek. Dat was op de Grote Markt van Roeselare onmogelijk. We willen de mensen nogmaals oproepen niet naar de wedstrijd te komen kijken. Hoe moeilijk het ook is in koersgek Vlaanderen: blijf weg van de koers.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.