Dwars door Vlaanderen : “In 2017 willen we bij de wedstrijden in de Challengetour behoren”

Redactie KW

Woensdagavond werd de kantoren van Renson de 70ste editie van de klassieker Dwars door Vlaanderen officieel voorgesteld.


Het was Karl Vannieuwkerke die alles aan elkaar praatte tijdens het business-event in Exit 5. Paul Renson, de CEO van de Firma Renson, Bert De Brabandere de CEO van de gelijknamige brouwerij en Wouter Vandenhautte van Flanders Classics werden op de rooster gelegd nadat provincie gouverneur Cael Decaluwé en voorzitter Carlo Lambrecht vooraf hun zegje mochten doen.

Waregem sportstad

“Waregem is altijd een belangrijk visitekaartje geweest voor onze provincie en dat zowel op wielervlak en in het voetbal, twee sporttakken die ik van heel dichtbij volg” opende Carl Decaluwé.

Dwars door Vlaanderen :

Karl Vannieuwkerke was de moderator en liet onder meer Paul Renson, Bert Debrabandere en Wouter Vandenhautte aan het woord komen met enkele straffe uitspraken. (YVW).

“Het wordt inderdaad een jubileumeditie en belangrijk voor de steden Roeselare en Waregem, maar ook voor de supporters, de wielrenners zelf en de vips. We gaan er dan ook iets groots van maken, want in 2017 willen we bij het kransje van de grote wedstrijden in de Challengetour behoren” wilde voorzitter Carlo Lambrecht nog kwijt.

“We denken dat we de juiste keuze hebben gemaakt door mij de wielerploeg Quickstep in zee te gaan, want we wonnen zestig koersen, hebben twee wereldkampioenen en de winnaar van de Giro in onze rangen. En met Essevee hebben we in het voetbal zeker nog niet het laatste gehoord” bevestigde Paul Renson zijn tevredenheid.

“Weet je dat ik heel blij ben met de evolutie die we kennen met de wedstrijden van de Classics? Ik zet Dwars door Vlaanderen op dezelfde hoogte van de Ronde van Vlaanderen qua organisatie en ook naar de deelnemers en de erelijst toe. Iedereen dus tevreden met een winnaar als Niki Tepstra,” liet Wouter Vandenhautte optekenen.

(YVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.