Dwars door Vlaanderen gaat voorlopig door, met afgeslankt deelnemersveld

© BELGA
Redactie KW

Dat meldde koersdirecteur Guy Delesie dinsdagavond voor de aanvang van de vergadering met de sportdirecteurs en de UCI in het stadhuis van Waregem.

De meeting vatte aan met één minuut ingetogen stilte voor de slachtoffers van de bomaanslagen van dinsdagochtend in Brussel.

“In samenspraak met de burgemeester van de stad Waregem, Kurt Vanryckeghem, en de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, hebben wij beslist om onze wedstrijd woensdag te laten doorgaan, verklaarde Delesie mee. “Tot op heden hebben wij nog geen enkele ‘no-go’ gekregen. De koers zal dus starten vanuit Roeselare. Het is logisch dat de ceremonie protocolaire ingetogener zal verlopen en dat we voor de aanvang van de wedstrijd één minuut stilte zullen houden. De veiligheid kan tot op heden gegarandeerd worden. De bevoegde instanties van de stad Roeselare en Waregem hebben me dat meegedeeld. Ook van de bereden politie heb ik nog geen negatief advies gekregen. Zij zullen dus aanwezig zijn zoals voorzien. Mocht er vanuit het federaal parlement anders beslist worden, dan zullen wij ons daarbij moeten neerleggen.”

Giant-Alpecin zegt af voor Dwars voor Vlaanderen. De Duitse WorldTourploeg zou woensdag door de gevolgen van de bomaanslagen in Brussel met maar twee renners aan de start in Roeselare geraken. Het Spaanse Movistar zal met slechts vier renners deelnemen. Het kreeg daarvoor uitzonderlijk de toestemming van de UCI.

Het Australische Orica-GreenEdge kan woensdag met zeven renners starten in Dwars door Vlaanderen, maar laat de renners de keuze. “Het is puur toeval, maar ik heb mijn renners gevraagd maandag al af te zakken naar België. Gelukkig maar, want anders stond ik hier ook met slechts twee of drie man”, verklaarde ploegleider Lorenzo Lapage.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.