Dwars door de Westhoek op zondag 7 juni wordt geannuleerd

Dwars door de Westhoek werd vorig jaar gewonnen door Elisa Balsamo, voor Lorena Wiebes en Lotte Kopecky. © foto Bart
Redactie KW

Door de huidige omstandigheden en de vooruitzichten met betrekking tot het coronavirus en de volksgezondheid nemen De Sasspurters uit Boezinge hun verantwoordelijkheid en annuleren ze de elfde Dwars door de Westhoek, een UCI 1.1-koers voor dames elite die op zondag 7 juni zou plaatsvinden.

“Waarom deze beslissing nu al nemen? Gezien deze situatie zeker nog enkele weken gaat aanhouden, loopt de voorbereiding moeilijk en zouden we waarschijnlijk in tijdsnood komen”, aldus de organisatie via Facebook. “Verder hebben we geen zekerheid of de ingeschreven buitenlandse ploegen wel aanwezig kunnen zijn. Tenslotte vinden we het onverantwoord om onze sponsors nu op extra kosten te jagen. Een groot deel van onze sponsors delen momenteel in de harde klappen en uit respect willen we hen nu niet extra financieel belasten, ook al hadden we met de meesten al een overeenkomst.”

Verdere programma

“Voorlopig behouden we wel het overige programma, namelijk de 12 uren fietsen op zondag 12 juli en het vierde dames elite Natourcriterium op maandag 27 juli met in afwachting een 1.12-koers voor heren. We volgen de situatie verder op de voet en nemen rond 15 juni een definitieve beslissing.”

“We hopen als club op jullie begrip en hopen vooral dat iedereen gezond mag blijven. Gezondheid blijkt nogmaals het belangrijkste in het leven. Indien de huidige toestand zich stabiliseert, maken we graag een afspraak begin juni 2021″, besluit vzw Koninklijke Wielerclub De Sasspurters Boezinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier