Thijs Zonneveld, een voormalige wielrenner en tegenwoordig journalist bij de Nederlandse krant AD, had kritiek op het feit dat geletruidrager Julian Alaphilippe op de Galibier een duw zou hebben gekregen van een soigneur van Deceuninck - Quick-Step. "Als Roglic in de Giro straftijd krijgt voor duwtjes van fans, dan moet hier ook straftijd volgen."

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Lefevere, die Zonneveld op Twitter in weinig omzwachtelde bewoordingen van antwoord diende (zie hieronder). Wat er ook van zij, Deceuninck - Quick-Step kreeg donderdag wel een geldboete van 500 Zwitserse frank (452 euro) voor "gevaarlijk gedrag van een personeelslid van het team op km 188".

Dat ging dus om de duw in de rug bij Alaphilippe op de Galibier, die op dat moment in volle achtervolging was op de rest van de klassementsrenners. Die zou hij vervolgens met een spectaculaire afdaling weer bijbenen, op Egan Bernal na.

Thijs Zonneveld, een voormalige wielrenner en tegenwoordig journalist bij de Nederlandse krant AD, had kritiek op het feit dat geletruidrager Julian Alaphilippe op de Galibier een duw zou hebben gekregen van een soigneur van Deceuninck - Quick-Step. "Als Roglic in de Giro straftijd krijgt voor duwtjes van fans, dan moet hier ook straftijd volgen."Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Lefevere, die Zonneveld op Twitter in weinig omzwachtelde bewoordingen van antwoord diende (zie hieronder). Wat er ook van zij, Deceuninck - Quick-Step kreeg donderdag wel een geldboete van 500 Zwitserse frank (452 euro) voor "gevaarlijk gedrag van een personeelslid van het team op km 188". Dat ging dus om de duw in de rug bij Alaphilippe op de Galibier, die op dat moment in volle achtervolging was op de rest van de klassementsrenners. Die zou hij vervolgens met een spectaculaire afdaling weer bijbenen, op Egan Bernal na.