Het was de Nederlandse kampioene op de weg, Lorena Wiebes, die met 5:07 al vrij snel een richttijd neerzette. Wiebes mocht een tijdlang op de hotseat vertoeven tot de Duitse Mieke Kröger binnen bolde na 5:03. De Nederlandse Ellen van Dijk, Europees kampioene tijdrijden, was de eerste die onder de limiet van 5 minuten dook en afklokte in 4:57.

Plots begon het te regenen in Utrecht en dat had uiteraard zijn weerslag op de tijden van de rensters die nog moesten beginnen aan hun proloog. De Duitse kampioene tijdrijden, Lisa Klein, schuwde de risico's op het natte wegdek echter niet en zette met 4:55 zelfs een nieuwe besttijd neer. Jolien D'hoore, die eindlaureate werd van de BeNe Ladies Tour in 2015 en 2016, deed dat 15 seconden trager en werd zo veertiende in de rituitslag. Enkel de Nederlandse Amy Pieters slaagde erin om nog enigszins bij de tijd van Klein te komen maar moest uiteindelijk toch 3 seconden prijs geven.

Vrijdag staat de eerste rit in lijn op het programma. De rensters trekken dan van het Belgische Essen naar het Nederlandse Roosendaal voor een tocht van 121,2 kilometer.

(BELGA)

Het was de Nederlandse kampioene op de weg, Lorena Wiebes, die met 5:07 al vrij snel een richttijd neerzette. Wiebes mocht een tijdlang op de hotseat vertoeven tot de Duitse Mieke Kröger binnen bolde na 5:03. De Nederlandse Ellen van Dijk, Europees kampioene tijdrijden, was de eerste die onder de limiet van 5 minuten dook en afklokte in 4:57. Plots begon het te regenen in Utrecht en dat had uiteraard zijn weerslag op de tijden van de rensters die nog moesten beginnen aan hun proloog. De Duitse kampioene tijdrijden, Lisa Klein, schuwde de risico's op het natte wegdek echter niet en zette met 4:55 zelfs een nieuwe besttijd neer. Jolien D'hoore, die eindlaureate werd van de BeNe Ladies Tour in 2015 en 2016, deed dat 15 seconden trager en werd zo veertiende in de rituitslag. Enkel de Nederlandse Amy Pieters slaagde erin om nog enigszins bij de tijd van Klein te komen maar moest uiteindelijk toch 3 seconden prijs geven.Vrijdag staat de eerste rit in lijn op het programma. De rensters trekken dan van het Belgische Essen naar het Nederlandse Roosendaal voor een tocht van 121,2 kilometer.(BELGA)