Duitse Lisa Klein wint proloog en is eerste leidster, Ann-Sohpie Duyck 13de

Lisa Klein heeft donderdagavond de proloog van de BeNe Ladies Tour, in de straten van het Nederlandse Utrecht, gewonnen. De 23-jarige Duitse kampioene tijdrijden klokte na de 3,9 kilometer af in 4:55.82. De Nederlandse Ellen van Dijk moest twee seconden toegeven. De als laatste gestarte Amy Pieters deed 4:58 over het traject en zo werd de Nederlandse derde. Beste Belgische was Ann-Sophie Duyck op een dertiende plaats in een tijd van 5:10. Lisa Klein is meteen ook de eerste leidster in deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers die zondag zijn ontknoping kent.

Ann-Sophie Duyck eindigde als dertiende in de proloog. © Getty Images

Het was de Nederlandse kampioene op de weg, Lorena Wiebes, die met 5:07 al vrij snel een richttijd neerzette. Wiebes mocht een tijdlang op de hotseat vertoeven tot de Duitse Mieke Kröger binnen bolde na 5:03. De Nederlandse Ellen van Dijk, Europees kampioene tijdrijden, was de eerste die onder de limiet van 5 minuten dook en afklokte in 4:57.

Plots begon het te regenen in Utrecht en dat had uiteraard zijn weerslag op de tijden van de rensters die nog moesten beginnen aan hun proloog. De Duitse kampioene tijdrijden, Lisa Klein, schuwde de risico’s op het natte wegdek echter niet en zette met 4:55 zelfs een nieuwe besttijd neer. Jolien D’hoore, die eindlaureate werd van de BeNe Ladies Tour in 2015 en 2016, deed dat 15 seconden trager en werd zo veertiende in de rituitslag. Enkel de Nederlandse Amy Pieters slaagde erin om nog enigszins bij de tijd van Klein te komen maar moest uiteindelijk toch 3 seconden prijs geven.

Vrijdag staat de eerste rit in lijn op het programma. De rensters trekken dan van het Belgische Essen naar het Nederlandse Roosendaal voor een tocht van 121,2 kilometer.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.