Duel Van Aert Van Der Poel voor jubileumcross bij Otegem Boven?

Het bestuur van Otegem Boven is klaar voor de gouden editie van de cross. © GJZ
Redactie KW

Op maandag 15 januari staat de vijftigste editie van de veldrit van wielerclub Otegem Boven – de internationale Betafence cyclocross – op de affiche. Als de logica gerespecteerd wordt krijgen we wellicht een duel tussen twee kersverse nationale kampioenen van de dag ervoor.

Voor deze jubileumeditie zorgde Otegem Boven opnieuw voor een aantrekkelijke affiche met maar liefst drie wedstrijden op de rol: om 12.30 uur start de grote prijs Laverge Venti-cleaning voor gentlemen.

Om 13.45 uur voert wereldkampioene Sanne Cant de troepen aan en krijgt ze concurrentie van de uittredende winnares Christine Majerus, Ellen Van Looy, Loes Sels en Sophie De Boer. De lokale Joyce Vanderbeken mikt dan vooral op de West-Vlaamse kampioenstrui.

Favorieten

Om 15 uur start dan de internationale Betafence cyclocross, tevens de herkansing van het Belgisch kampioenschap en in de rand ook de strijd voor de geel-blauwe trui van de West-Vlaamse kampioen. Als de twee protagonisten er voluit voor willen gaan, krijgen we opnieuw het gebruikelijk duel voor de dagzege waar Mathieu Van der Poel, de winnaar van de twee jongste edities, de favorietenrol krijgt toebedeeld. Voor de West-Vlaamse trui krijgen we wellicht een duel tussen Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch tenzij afscheidnemende Klaas Vantornout roet in het eten gooit.

Voor de lokale supporters is het vooral uitkijken naar Otegemnaar Niels Derveaux en hoe hij zich tussen de profs en voor eigen publiek zal positioneren.

Afterparty

Hoewel het volkse karakter van deze traditionele veldrit stilaan naar de achtergrond verdwijnt is er toch nog goed nieuws voor de fuifbeesten want na afloop van het sportieve gedeelte is er om 17 uur nog een afterparty met optreden van Jettie Pallettie die ongetwijfeld nog voor de nodige sfeer zal zorgen.

(Rudy Roobroeck)