https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dubbelslag voor Yentl Vandevelde in Hulste

Het podium met winnaar Yentl Vandevelde en zijn naaste belagers Sven Roels en David Geldhof. © VW
Redactie KW

Bij Sportvereniging Hulste was men best tevreden met het geanimeerd vertoon waar de 48 elites zonder contract en beloften op de slotdag van het verlengd kermisweekend voor zorgden.

Thijs Vandaele, de Ier Jack Bernard Murphy en Jochen Deweer zorgden elk op beurt voor vroege wapenfeiten.

Menens werd het toen Victor Vercoullie, Jasper Paridaens, Maxime Gressier, Jens Vanoverberghe en Jack Bernard Murphy ontsnapten tijdens de vierde kringloop en vlot een voorsprong van een minuut opbouwden. Dit volstond evenwel niet om buiten schot te blijven. De hergroepering voltrok zich tijdens de twaalfde van de veertien af te leggen ronden.

Aansluitend bij dit samenvloeien viel de beslissing met een uitval van David Geldhof, Angelo Vandaele, Yentl Vandevelde en Sven Roels. Er volgde een adembenemende finale waarin de koplopers met 10 seconden voorsprong nipt buiten schot bleven.

Yentl Vandevelde, reeds primus in de vorige editie, trakteerde met zijn nieuwe spurtzege de supporters op een dubbelslag. Voor de belofte uit het Oost-Vlaamse Nazareth was het nu wel zijn eerste seizoenzege. Sven Noels mocht als tweede en David Geldhof als derde mee op het podium. Angelo Vandaele volgde met de hete adem van de naaste achtervolgers in de nek als vierde. Jo Maes ging in de spurt voor de vijfde plaats Jochen Deweer vooraf.

(VW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.