Dubbelslag voor Michiel Lambrecht en Marith Vanhove op PK voor 12-jarige aspiranten

Na de tijdrit won Michiel Lambrecht ook het provinciaal kampioenschap op de weg voor Vinckier en Wannes Dewulf. © TVB
Redactie KW

Michiel Lambrecht is de nieuwe West-Vlaamse kampioen op de weg bij de 12-jarige aspiranten. Marith Vanhove toonde zich bij de 12-jarige meisjes de sterkste. Beide kampioenen wonnen zondagochtend ook al het PK tijdrijden.

In Waardamme liet Michiel Lambrecht van de Tieltse Renners uit Oostrozebeke zijn concurrenten Maxime Vinckier uit Roeselare en Wannes Dewulf uit Roeselare achter zich. Eerder op de dag won Lambrecht ook al de tijdrit voor Jelle Harteel uit Veurne en Milan Kuypers uit Diksmuide. Bij de meisjes was Marith Vanhove uit Izegem na de tijdrit ook op de weg de beste. Ze won voor Julie Hendrickx uit Bredene en Emke De Keyser uit Bredene.

De wedstrijd over negen ronden of 21 km kende een gesloten verloop. Het was vooral een opvallende Iyen Cristofano die bij zowat elke doortocht aan de aankomst het peloton aanvoerde. Er waren schuchtere aanvalspogingen te melden van onder meer Maxim Delrue, maar van een duidelijke afscheiding was geen sprake. Met een compact peloton gingen we de slotronde in.

In de verwachte pelotonsprint ging topfavoriet Michiel Lambrecht de rest met ruime voorsprong vooraf. Maxime Vinckier en Wannes Dewulf vervolledigden het podium. Man van de wedstrijd Iyen Cristofano moest zich ontgoocheld tevreden stellen met een toptienplaats.

Bij de meisjes mocht Marith Vanhove juichen. Zij haalde het van Julie Hendrickx en Emke De Keyser.
Bij de meisjes mocht Marith Vanhove juichen. Zij haalde het van Julie Hendrickx en Emke De Keyser.© TVB

Lambrecht: “Was niet zeker in de sprint”

Michiel Lambrecht was uiteraard tevreden met zijn dubbelslag. “In de voorlaatste ronde probeerde ik het even, maar de anderen zaten meteen in mijn wiel. Het was een rare sprint waarin precies iedereen op kop begon, maar ik kon er toch uitkomen en zo winnen. Nu hoop ik op een podiumplaats op het BK, begin augustus, maar dat wordt niet eenvoudig. De concurrentie zal heel sterk zijn.”

Marith Vanhove was eveneens tevreden. “Ik kon vlot volgen bij de jongens en ben daar blij mee. Mijn toekomst? Voortdoen zoals ik bezig ben en dan zien we wel.”

(TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.