Dries De Bondt pakt voor de tweede keer de zege in Halle-Ingooigem

Dries De Bondt heeft woensdag voor de tweede keer in zijn carrière Halle-Ingooigem gewonnen.

Door een valpartij in het peloton glipte Dries De Bondt weg. De renner van Corendon-Circus hield stand tot de meet. © belga

De 27-jarige renner van Corendon-Circus ontsnapte in het slot aan een valpartij, die de voorbereiding van de sprintersploegen volledig ontregelde. De Bondt zette met de finish in zicht door en haalde het van de Nederlander Piotr Havik en Philippe Gilbert.

Voor De Bondt was het al zijn tweede zege in Ingooigem, in 2016 was hij er al eens de beste. Op de erelijst volgt hij Danny van Poppel op. De Nederlander haalde het vorig jaar na een groepssprint van onder meer zijn landgenoot Fabio Jakobsen en Sean De Bie.

Vijf renners zorgden voor de traditionele vroege vlucht van de dag. Gianni Marchand, Elias Van Breussegem, Thomas Joseph, Adam Lewis en Cormac McGeough muisden er na 25 kilometer vanonder. Zij kregen een maximale voorgift van 3:30 van het peloton. Bij het ingaan van de eerste van vier plaatselijke ronden, van elk 17,7 kilometer met daarin telkens de beklimming van de Hellestraat en de Tiegemberg, was de voorsprong van de vroege vluchters gezakt naar twee minuten.

Aan die achterstand bleef een ontketend peloton stelselmatig knagen. De vijf leiders reden op drie ronden van het einde nog slechts een halve minuut voor de grote groep uit. Met nog 48 kilometer voor de boeg smolt dan ook alles samen en was weer alles te herdoen. Het sein voor Mikkel Honoré, Jonas Koch en Damien Touze om wat verderop een nieuwe uitval op te zetten. Na een vlucht van twee kilometer was ook dat feestje over.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde trokken 12 renners eruit. Ook zijn kregen geen vrijgeleide en zo ging de chaos maar verder door. Een compact peloton vatte de slotronde aan en van dan af controleerden de renners van Deceuninck – Quick-Step de hele zaak. Meteen maakte iedereen zich op voor een massasprint. De mannen van Corendon-Circus plaatsten zich in de slotkilometer op kop. Lasse Norman Hansen ging op zowat 500 meter van kop, maar kwam in botsing met Davide Martinelli van Deceuninck – Quick-Step waardoor we een massale valpartij kregen voorin het peloton. Dries De Bondt glipte weg en maakte het vervolgens knap af.

Niki Terpstra (Total-Direct Energie), die niet aan de start kwam van deze wedstrijd, blijft ook na vijf manches leider in het klassement van de Bingoal Cycling Cup.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.