Driedaagse West-Vlaanderen wordt eerbetoon aan Philippe Vandendorpe

Redactie KW

Sportverbond Oostwijk Harelbeke wil haar woensdag plotseling overleden voorzitter Philippe Vandendorpe eren tijdens de Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ en in het bijzonder tijdens de eerste rit in lijn.

De 55-jarige Philippe Vandendorpe genoot van een fietsvakantie in Gran Canaria maar werd daar woensdagochtend levenloos teruggevonden in zijn hotelbed. Hij was de bezieler achter de Vlaamse Pijl, een wedstrijd die sinds 2013 opging in de Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ en daar na de proloog steevast de eerste rit van vormde.

“Wij zijn zeer aangeslagen door het plotse overlijden van onze voorzitter”, stelt Ignace Destorme. “In nauw overleg met de familie van Philippe heeft het bestuur beslist om de Driedaagse van West-Vlaanderen en vooral de rit Brugge-Harelbeke op te dragen als ultiem eerbetoon aan onze voorzitter. De volledige driedaagse zal daarbij de nodige soberheid aan de dag leggen. Het omkaderings- en vipprogramma zal naar de wens van de familie met de nodige sereniteit worden aangekleed.”

De Driedaagse wordt van 6 tot en met 8 maart gereden.

(Belga – Foto LOO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.