Driedaagse De Panne-Koksijde wil promotie naar WorldTour

Alexander Kristoff schreef dit jaar de Driedaagse op zijn naam. © BELGA/YORICK JANSENS
Redactie KW

De organisatoren van de Driedaagse De Panne-Koksijde mikken met hun rittenkoers op promotie naar de WorldTour.

“Wij willen met onze wedstrijd verder doorgroeien”, zegt Johan Van Hecke van het organiserende comité KVC Panne Sportief. De Driedaagse, die vandaag het label “buiten categorie” heeft (net onder de WorldTour), vindt traditioneel plaats van dinsdag tot donderdag voor de Ronde van Vlaanderen. Op 2 april kroonde de Noor Alexander Kristoff zich aan de Belgische kust tot eindwinnaar. Enkele dagen later schreef hij ook “Vlaanderens Mooiste” op zijn erelijst.

Lovend rapport van de UCI

“Wij kregen opnieuw een zeer lovend rapport van de UCI na onze laatste editie. Het zoveelste al op rij”, zegt Johan Van Hecke. “Wij willen met onze wedstrijd verder doorgroeien. Toen ik onlangs hoorde dat de bondsvoorzitter Tom Van Damme stelde dat een koers als de Scheldeprijs een opwaardering mag krijgen, zal hij ons dossier ook wel willen verdedigen. Wij hebben de laatste jaren telkens een schitterende winnaar gehad. De laatste in het rijtje was Alexander Kristoff.”

Financieel kan de organisatie de stap alvast aan, zegt Van Hecke. “Dat zou geen probleem vormen. Heeft een wielerland als België overigens niet het recht op een rittenkoers in deze categorie?”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier