Driedaagse Brugge-De Panne past zich aan aan nieuwe coronaregels

Een sfeerbeeld van de start van de vrouwen vorig jaar in Brugge. © belga
Redactie KW

De nieuwe coronamaatregelen die vanaf vandaag van kracht zijn, hebben ook hun weerslag op de wielerwedstrijd Driedaagse Brugge-De Panne. Zo moesten er in allerijl een pak nieuwe hotels geboekt worden en werden er her en der zaken herschikt, maar bovenal is de organisatie toch tevreden dat de wedstrijd nog plaatsvindt. Dinsdag rijden de vrouwen hun koers, woensdag werken de mannen hun tocht tussen Brugge en De Panne af.

“De mensen van de organisatie, medewerkers van de pers, kortom al wie te maken heeft met de Driedaagse Brugge-De Panne moet blijven eten in het hotel waar men logeert. Wij hebben hierdoor heel veel moeten herschikken want er zijn ook hotels die geen restaurant hebben.”

“Eten zal gebeuren aan tafels van maximaal vier personen. Alles moet perfect ‘coronaproof’ verlopen. Dit is ook zo voor de teams die deelnemen aan de Driedaagse Brugge-De Panne. Er wordt geen alcohol geschonken na 20 uur en het restaurant moet tijdig sluiten”, verduidelijkt de voorzitter van het organiserende comité, Bruno Dequeecker.

Live te volgen

Aan deze maatregelen is natuurlijk een stevig kostenplaatje verbonden. “We hebben sinds vrijdag heel wat bijkomende actie moeten ondernemen. Andere hotels boeken, kost een smak geld. Toch zijn we de overheid zeer dankbaar dat we alsnog mogen organiseren. Ik denk daarbij aan de burgemeesters van Brugge en De Panne”, aldus Bruno Dequeecker.

Er zijn natuurlijk de gebruikelijke maatregelen op beide wedstrijddagen. Geen publiek aan de start en aankomstplaats. Wie langsheen het parcours woont en toch de intentie heeft om te komen kijken, doet dat met een mondmasker.”

“En zowel onze vrouwenkoers als de wedstrijd voor de mannen op woensdag is live te volgen op televisie, radio of livestream”, besloot Bruno Dequeecker. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier