Driedaagse Brugge-De Panne neemt rist maatregelen

© (Foto BELGA)
Redactie KW

De Driedaagse Brugge-De Panne is op dinsdag 20 oktober de laatste WorldTourkoers voor vrouwen in ons land en daags nadien rijden ook de mannen hun laatste WorldTourkoers in België. Startplaats van beide eendagswedstrijden is Brugge. De aankomst ligt nog steeds in De Panne maar zowel de startsite- als de finishlocatie zijn dit jaar elders ondergebracht. Voorts neemt het organiserende comité ook tal van coronamaatregelen zodat ook in De Panne negatief geantwoord wordt op de vraag of hun koersen alsnog in het gedrang zouden komen.

“Wij hebben sowieso al een pak extra maatregelen genomen. Wij vragen net zoals iedereen met aandrang om niet naar onze twee koersen te komen. Onze beide wedstrijden zijn perfect te volgen op televisie. Er mag geen publiek komen aan de start of aankomst en ook op andere cruciale punten is dat het geval”, stelt woordvoerder Johan Van Hecke.

“We hebben onze startlocatie nu op ‘t Zand in Brugge gelegd en dus niet meer op de Grote Markt van Brugge. Die locatie kunnen wij perfect afsluiten en de rennerspaddock is verboden terrein voor de toeschouwers. Enkel geaccrediteerde mensen mogen daar plaats nemen. Hetzelfde geldt ook voor de aankomst in De Panne. Onze eindmeet ligt niet meer op de Zeelaan maar thans op de Veurnestraat. Dus iets verder weg van het stadscentrum. Ook daar hebben wij meer ruimte om alles veilig te laten verlopen. Aan de sporthal zullen wij de bussen van de deelnemende ploegen post laten vatten. Dit gaan we doen voor beide koersen die wij organiseren. Zijnde op dinsdag 20 oktober voor dames elite en daags nadien voor de mannen. Tot op heden zien wij niet in dat onze koersen zouden afgelast worden nadat we al deze maatregelen al namen en dus in perfecte omstandigheden kunnen organiseren”, aldus Van Hecke.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier