Drie overwinningen op rij voor nieuweling Viktor Vandenberghe

Viktor Vandenberghe is pas aan zijn tweede veldritseizoen bezig. © foto Coghe
Redactie KW

Nieuweling Viktor Vandenberghe mag gerust van een vliegende start van het veldritseizoen spreken. De voorbije weken ging de Anzegemnaar drie keer met de overwinning aan de haal. Veelbelovend voor iemand die pas aan zijn tweede volwaardige seizoen bezig is.

Afgelopen weekend was de tweedejaarsnieuweling de sterkste in Beringen. “Het begon met een mooie startplaats. Ik stond op rij twee, wat redelijk goed is. Al snel vormde zich een kopgroep van negen, waarin vooral de Tsjechen veel werk op zich namen. In de slotfase demarreerde ik op een hellende strook, enkel Antoine Jamin kon reageren. We zijn samen de laatste bocht in gegaan en in een langgerekte sprint kon ik naar de overwinning rijden. Ja, ik ben inderdaad wel tevreden over mijn seizoen. Het is zoals ik verwacht had op basis van mijn resultaten van vorig jaar.” Dit was niet de eerste overwinning van het seizoen voor Viktor, want de vorige twee weken was hij ook al de snelste in Kasterlee en het Luxemburgse Dippach. Verder werd hij ook nog tweede in Herentals en derde in Vorselaar.

Uitkijken naar BK

De renner van Callant-Pauwels Sauzen is dus wel duidelijk in vorm. Jammer genoeg kan hij die reeks dit weekend niet verderzetten, want door de inmiddels gekende omstandigheden is er pas binnen twee weken weer cross voor Viktor. Eentje waar hij in het bijzonder naar uitkijkt, is het Belgisch kampioenschap in Meulebeke begin januari. “Het zal ook een cross achter gesloten deuren worden, maar als dat nodig is om te kunnen crossen, dan is het zo. De cross van Meulebeke is me zeker niet onbekend, maar waarschijnlijk wordt het parcours toch wel wat hertekend voor het kampioenschap. Het is ook wel leuk dat het BK zo dicht bij huis gereden wordt“, aldus de Anzegemnaar.

Opvallend is het feit dat de 15-jarige crosser nog maar aan zijn tweede volwaardige seizoen toe is. Zelfs vorig jaar, in zijn allereerste seizoen, mocht hij maar liefst elf overwinning achter zijn naam schrijven. Van een geslaagd debuut gesproken. De mooiste cross was voor hem de Druivencross in Overijse. “Zo’n mooie gerenommeerde cross kunnen winnen, dat wil toch iedereen.”

Ook volgend jaar rijdt hij in de kleuren van het Callant-Pauwels Sauzen Cycling Team. “Het is een grote ploeg met veel ervaring in het crossen. We doen ook veel trainingen in het veld samen, dat maakt het aangenaam.” (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier