Dovy Keukens-FCC hoopt zich zo snel mogelijk te kunnen tonen

Frans Delameilleure.© foto Coghe
Frans Delameilleure.© foto Coghe
Stijn Moerman

Net als bij alle andere ploegen tellen ze bij Dovy Keukens-FCC af naar de dag waarop ze weer kunnen koersen. De ploeg van voorzitter Frans Delameilleure beschikt over een heel sterke kern, maar heeft dat vorig jaar door corona niet vaak kunnen tonen. Daar hopen ze dit seizoen zo snel mogelijk verandering in te kunnen brengen.

“Jochen Deweer heeft vorig seizoen nog 15 koersen kunnen rijden, waarvan hij er drie won. Er zijn niet veel renners die dat kunnen zeggen. Sommigen hebben vorig jaar zelfs maar drie wedstrijden kunnen rijden in totaal”, zucht Frans Delameilleure. “Bijna niet kunnen koersen, maar de kosten blijven er uiteraard wel… Ook dit jaar moeten de renners weer hun vergunning aankopen, zonder veel perspectief. Ik vind dat de wielerbond wel een effort mocht doen naar de renners ook en niet alleen naar de organisatoren. Zij moeten bijvoorbeeld dit jaar geen prijzengeld voorzien, een leuk extraatje voor de renners dat opnieuw wegvalt. Veel jongens trainen en koersen uit liefde voor de sport, maar het is toch ook leuk om beloond te kunnen worden voor alle inspanningen.”

Geen vooruitzichten

“In afwachting van de seizoensstart trainen we in groepjes van vier. Die verzamelen op verschillende tijdstippen op hetzelfde punt, zodat we eens een praatje met hen kunnen slaan en horen hoe het met hen is. We rijden telkens dezelfde lusjes van 30 km. Op die manier kunnen we ze allemaal bijstaan met de ploegauto in geval van nood. Het is natuurlijk niet plezant om niet in voltallige groep te kunnen trainen, maar het is wat het is. Het grootste probleem is dat er geen vooruitzichten zijn. Wanneer kunnen we weer koersen? En welke wedstrijden zullen er nog plaatsvinden? Enkele regionale koersen in mei zijn al afgelast, zelfs de Ronde van Luik in de zomer heeft de handdoek al gegooid… Ik ben al aan het kijken om zelf een koers te organiseren in Rumbeke van zodra het kan en mag.”

“Onze ambitie? Laat ons in de eerste plaats hopen dat we snel weer kunnen koersen. Dan zien we wel. Ik ben alvast blij dat de sponsors gebleven zijn, ook al hebben we hen vorig jaar niets in return kunnen geven. Deze situatie mag niet te lang meer blijven duren”, besluit de voorzitter van Dovy Keukens-FCC.

Transfers

De club telt dit seizoen 21 renners. Het nam afscheid van Kim Borry, Justin Compernolle en Josse Van Ransbeek (allen gestopt) en Korneel Decaestecker (Gaverzicht-Be Okay). Nieuwkomers zijn Nills Pauwels, Nicolas De Smet, Jens Vandenheede, Gianni Corijn, Vasco De Groote, Victor Vercouillie en Kenneth Verstegen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.