Dirk Demol : “Devolder is conditioneel in orde en kan ver geraken”

© BELGA
Redactie KW

Trek Factory Racing Team heeft donderdagochtend het parcours van Parijs-Roubaix verkend.

“De Hel ligt er goed bij”, aldus ploegleider Dirk Demol na afloop. “Al wordt het natuurlijk nog afwachten of de regen van zaterdag nog een grote rol zal spelen.”

Niets dan blije gezichten bij Trek donderdag. Onder een stralend zonnnetje verkenden de renners een deel van het parcours van Parijs-Roubaix, vanaf Denain tot Carrefour de l’Arbre, zo’n 90 km. “Op een paar plaatsen ligt het nog nat”, aldus Demol. “Dramatisch is het niet. De stroken die er elk jaar slecht bij liggen, zoals Orchies, Bersée, Camphin-en-Pévèle, liggen er ook nu slecht bij”, grapt hij. “Meer zelfs, die stroken gaan precies nog achteruit, maar het parcours ligt er al bij al vrij droog bij, ik heb de kasseien al veel slechter weten liggen.”

“Wiggins is mijn grote favoriet voor zondag”

Trek is onthoofd door de afwezigheid van Fabian Cancellara. “We hebben gelukkig een sterke Stijn Devolder”, meent Demol. “Hij is conditioneel in orde en kan ver geraken, al hoop ik wel dat het droog blijft, want bij regenweer heeft hij iets meer schrik. En dan is er natuurlijk ook Jasper Stuyven. Hij is goed bezig. Zondag kwam hij nog iets te kort in de Ronde, maar in Roubaix zal hij er staan. We zijn dan weer een weekje verder. Je mag niet vergeten dat die verdoving (Stuyven werd twee keer geopereerd, één keer deels onder narcose, een tweede keer volledig omdat er na een valpartij in de Strade Bianche een steentje in zijn elleboog zaten, red) toch wel een tijdje in zijn lijf heeft gehangen. Nu komt hij er stilaan weer door. Ik denk dat hij wel mag mikken op een top tien.”

De grote favoriet is voor hem Bradley Wiggins. “Hij wordt omringd door een sterk team en hij lijkt me de te kloppen man. Het wordt wel afwachten wat zijn team zal doen. Zondag was het tempo zo hoog dat niemand kon wegrijden. Uiteindelijk bleven ze met lege handen achter, maar Sky zal dat wellicht zondag weer doen, het is een ploeg die altijd op kop rijdt. We weten dat Wiggins zijn zinnen heeft gezet op deze koers en als hij gefocust is, dan weet je dat je met hem rekening moet houden. We hebben hem de voorbije weken misschien niet zo vaak gezien, hij heeft misschien wat verstoppertje gespeeld, maar zo is hij: alleen Roubaix telt, al de rest was voorbereiding. Het is zijn allerlaatste koers, hij is hier vijf, zes om niet te zeggen tien keer komen trainen. Hij is mijn grote favoriet voor zondag.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier