Dikkebus organiseert allereerste wegkoers in België na de lockdown

Jens Vanden Heede ging in 2018 het eerst over de streep in Dikkebus, Ieper. © EF
Redactie KW

Vanaf juli mag er opnieuw gekoerst worden in ons land. Een opluchting voor Ertevoedekoers, de organisatie achter de nieuwelingen- en junioreswedstrijd in Dikkebus op woensdag 1 juli. Met hun wedstrijd op de weg bijten ze ook de spits af in België.

“We hebben deze namiddag van de stad Ieper, waar Dikkebus een deelgemeente van is, groen licht gekregen om onze wedstrijd te organiseren”, zegt een tevreden Sylviane Desodt van Ertevoedekoers. “Het is nu nog wachten op de richtlijnen van Cycling Vlaanderen over welke maatregelen er allemaal genomen moeten worden.”

“Hopelijk krijgen we die tegen woensdag door”, gaat Sylviane verder, “want dan vergaderen we in café ‘t Kobbetje in Dikkebus met de organisatie om alles nog tijdig in orde te krijgen. Voor de officials worden er alvast mondmaskers en handgel voorzien, maar voor de rest is het nog koffiedik kijken. Vooral hoe we het zullen moeten aanpakken met de toeschouwers. Er mogen maximaal 200 aanwezigen zijn, maar hoe controleren we dat op dergelijke omlopen? Zullen we met een entree moeten werken?”

“Dat we de eerste koers in België zijn? Ik denk het, maar ik weet het niet zeker. Ik heb geen zicht op de andere provincies. Maar sowieso zullen alle ogen op ons gericht zijn. We zullen een soort testcase zijn voor de andere wedstrijden. Ook andere instanties zullen ons met argusogen volgen om te zien of alles wel correct verloopt. Soit, we zijn blij dat er opnieuw gekoerst mag worden en zullen er alles aan doen om het zo goed mogelijk te laten verlopen”, besluit Sylviane Desodt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.