Dieter Bouvry heeft zijn ‘comeback’in het profpeloton zeker niet gemist

Dieter Bouvry. (Foto Bart) © vdb
Stijn Moerman

Na een jaartje als elite zonder contract krijgt Dieter Bouvry (25) dit seizoen bij het continentale Cibel-Cebon opnieuw een kans als prof. De naar Meulebeke uitgeweken Winkelnaar heeft zijn start niet gemist, al wil hij pas in april en mei in topvorm zijn.

“Het is plezant om weer profwielrenner te zijn, ook al is het maar deeltijds”, zegt Dieter Bouvry, die in 2015 en 2016 in Franse loondienst reed bij VC Roubaix-Lille Metropole, maar vorig seizoen als elite zonder contract verder moest. “Bovendien rijden we met Cibel-Cebon een heel mooi programma, waardoor ik alle kansen krijg om me te tonen. Vorig jaar heb ik meermaals bewezen dat ik mijn mannetje sta op dit niveau. Hopelijk kan ik die lijn dit seizoen doortrekken. Mijn winter is alvast vlekkeloos verlopen en via een stage in het Spaanse Benissa bij Calpe kon ik me optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen.”

Pieken in april en mei

Het nieuwe seizoen is alvast goed begonnen voor Bouvry. In de openingsklassieker Gent-Staden toonde hij zich heel bedrijvig en werd hij knap achtste. In de Omloop van het Waasland moest hij alleen de snellere Benjamin Verraes voor zich dulden.

“Ik mag niet klagen over de start van het seizoen, maar mijn beste maanden moeten er nog aankomen”

“Ik mag inderdaad niet klagen over de start van het seizoen, maar mijn beste maanden moeten er nog aankomen. De vorm is niet slecht, maar er kan wel nog iets bij. Tegen april en mei hoop ik mijn beste benen gevonden te hebben, want dan staan er heel wat mooie wedstrijden op het programma. Kermiskoersen, 1.2-wedstrijden, de Ronde van België… In die periode wil ik goed voor de dag komen”, aldus de Meulebekenaar met roots in Sint-Eloois-Winkel.

Frans programma

“Wanneer ik tevreden zal zijn over mijn seizoen? Als ik een paar overwinningen heb behaald. Daarna zien we wel wat er mogelijk is naar volgend seizoen toe. Hopelijk kan ik dan opnieuw als voltijds prof aan de slag”, besluit Dieter Bouvry, die de komende weken met Cibel-Cebon in Frankrijk actief is.

“Dit weekend rijd ik zaterdag de Classic Loire Atlantique en zondag de GP Chôlet-Pays de Loire, twee manches van de Coupe de France. Daarna volgt op vrijdag La Route Adélie de Vitré en op zondag La Tourangelle. Leuke wedstrijden die ik nog ken uit mijn periode in Franse loondienst en mij liggen.” (SM)