Diel Vergote klopt zijn medevluchter Ben Squiere in de spurt in Dadizele

Wielrennen Juniores Dadizele Diel Vergote won dinsdag in Dadizaele, waar hij de spurt won van zijn medevulchter Ben Squire. © WO
Redactie KW

Diel Vergote was woensdag de beste bij de juniores in Dadizele. De Meulebekenaar haalde het voor Mathias Vandenborre en Michiel Nuytten.

De beslissende aanval kwam al tot stand in de eerste van de dertien af te leggen ronden. Diel Vergote was er de aanstoker van en onder zijn impuls vormde zich in de tweede ronde een kopgroep van elf. Elf die tot tien werden herleid na het wegvallen voorin van Arno Demuynck.

Het peloton dat later volledige verbrokkelde telde al vlug een achterstand van ver boven de minuut. De tien bleven samen tot op vier ronden van het einde. Toen reden Diel Vergote en Ben Squire van hun concurrenten weg. Het duurde wel een tijd vooraleer de kloof werd uitgediept, maar uiteindelijk gaven de achtervolgers terrein prijs.

Michiel Nuytten probeerde nog even de kloof te dichten, maar hij werd uiteindelijk teruggegrepen. Diel Vergote trok van ver de spurt op gang en Ben Squire moest het hoofd buigen. Mathias Vandenborre spurtte 45 seconden later naar de derde plaats voor Michiel Nuytten. Voor Diel Vergote was het zijn eerste zege van het seizoen.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.