Derdejaarsbelofte Jens Vanoverberghe uit Moen koestert nog altijd profambities

Jens Vanoverberghe. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Jens Vanoverberghe deed het afgelopen weekend meer dan behoorlijk in de oefenkoersen. Nu is hij aan de slag in de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant. Hij hoopt dat er daarna nog enkele mooie wedstrijden kunnen plaatsvinden.

In de oefenkoersen liet de renner van EFC-L&R-Vulsteke al een vijfde stek in Langemark en een handvol toptwintigplaatsen noteren. In het zware Kemmel Koerse graaide hij tussen de profs ook nog een mooie 23ste plaats mee. Toch heeft hij het gevoel dat de conditie beter had gekund.

“Eerst waren alle wedstrijden afgelast en zou er pas vanaf augustus weer gekoerst worden, dus gingen de trainingen uiteraard in de modus ‘duurtraining’. Plots kwamen er in juli dan toch weer wedstrijden. We moesten dus snel weer overschakelen naar wedstrijdgerichte trainingen met interval. Gelukkig ging dat al bij al nog redelijk vlot”, klinkt het.

Het grootste probleem de komende weken wordt om nog koersen te vinden die doorgaan. De klimkoers in Vresse, de Ronde van Oost-Vlaanderen, enkele wedstrijden in Frankrijk, … het regent afgelastingen. Van de 25 regionale wedstrijden die ik aangeduid had, zijn er al minstens zes afgelast en de kans is groot dat er nog zullen volgen. Gelukkig is er deze week de Ronde van Vlaams-Brabant, dat is tenminste nog een koers waarmee je je conditie wat omhoog kan krikken.”

Koersritme

“Tijdens de lockdown had ik op zich wel veel getraind, maar dat is natuurlijk geen koersritme. Er is geen betere training dan een koers, dus ik hoop dat er toch nog geregeld wedstrijden kunnen plaatsvinden. Persoonlijk denk ik dan bijvoorbeeld aan Parijs-Tours of het Belgisch kampioenschap”, zegt Jens.

Jens Vanoverberghe is nu derdejaarsbelofte en wil zich volgend jaar zeker en vast nog bewijzen. “Dat is zowat een must om nog prof te worden, want dat is toch wel mijn ambitie. Ik offer er als renner te veel voor op om geen profcarrière te ambiëren. Ik heb geluk dat ik nog volgend seizoen heb om me te bewijzen, maar voor de laatstejaarsbeloften met zulke ambities is het nu wel een zeer moeilijk jaar. Er rust heel wat druk op hun schouders om zich in een beperkt aantal koersen te tonen”, aldus de student immobiliën en verzekeringen aan Vives Kortrijk. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier