Denise Betsema wint zonovergoten Waaslandcross

Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdag de zonovergoten Ethias Cross in Sint-Niklaas op haar naam gebracht. De Nederlandse haalde het afgescheiden van haar landgenote Annemarie Worst. Belgisch kampioene Sanne Cant eiste de laatste podiumplaats op. De Nederlandse Fem van Empel werd vierde voor Anna Kay, die in een sprint Manon Bakker achter zich hield voor de vijfde plaats.

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)

Het was Eva Lechner die de kopstart nam in recreatiedomen De Ster. Achter de Italiaanse volgden onder andere Fem van Empel, Annemarie Worst, Anna Kay, Sanne Cant en Marthe Truyen. Denise Betsema kende bij haar start wat problemen om terug in het klikpedaal te geraken maar kon in de eerste ronde weer aansluiting vinden bij een zeer omvangrijke kopgroep.

Hapering op helling

Na het ingaan van de tweede ronde draaide Sanne Cant het gashendel open. Zij stoof weg en achter de Belgische kampioene sloegen Denise Betsema en Annemarie Worst de handen in elkaar. Daarna volgde een trio met Anna Kay, Manon Bakker en Fem van Empel. Betsema begon aan de derde ronde met een voorsprong van 4 seconden op Annemarie Worst en Sanne Cant.

Denise Betsema haperde op de helling en kreeg zo het gezelschap van haar landgenote Annemarie Worst. Sanne Cant bewoog hemel en aarde om haar karretje bij de twee leidsters aan te hangen en slaagde daar na 20 minuten cross in. Meteen was dit het sein voor Denise Betsema om opnieuw wat meer power op de pedalen te zetten. Ze sloeg meteen een kloof op Worst, terwijl Cant even op haar adem trapte. Deze laatste moest bij het intrekken van de voorlaatste ronde het gezelschap dulden van Fem van Empel. Betsema vatte de slotronde aan met 10 seconden bonus op Annemarie Worst . Sanne Cant had zich ondertussen ontdaan van Fem van Empel in de strijd voor de laatste podiumplaats. Aan deze posities wijzigde in de finale niets meer en zo volgt Denise Betsema Sanne Cant op als laureate in Sint-Niklaas.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.