Deceuninck wordt cosponsor bij Alpecin-Fenix

Manager Philippe Roodhooft. © Belga
Redactie KW

Terwijl het Deceuninck – Quick-Step van Patrick Lefevere vanaf 1 januari door het leven zal gaan als Quick-Step – Alpha Vinyl, blijft Deceuninck wel in het profpeloton. De fabrikant van ramen en deuren uit Hooglede wordt cosponsor van het Alpecin-Fenix van de gebroeders Roodhooft.

In een filmpje op Twitter, waarin Mathieu van der Poel, Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Puck Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado hun acteertalent tonen, maakte het ProTeam de nieuwe sponsor bekend. De naam Deceuninck komt voornamelijk op de achterkant van de wielerbroek van Alpecin-Fenix. De overeenkomst loopt voor een periode van vier jaar.

Deceuninck wordt niet alleen cosponsor van het mannenteam, maar zal ook de vrouwen elite, mountainbikers en veldrijders sponsoren. “Het ondersteunen van de wielersport voor vrouwen en vrouwelijke atleten helpen om hun professionele carrière verder te ontwikkelen, past perfect bij de kernwaarden van Deceuninck”, klinkt het. “Diversiteit en gelijkheid tussen mannen en vrouwen zijn voor ons erg belangrijk.”

“We zijn de jongste jaren sterk gegroeid en kunnen dat met Deceuninck nog meer doen”, zegt manager Philippe Roodhooft. “Deze deal geeft ons de mogelijkheden om ons huidige niveau te bevestigen en om onze toekomstplannen kracht bij te zetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.