Deceuninck – Quick-Step twee jaar na zege Yves Lampaert opnieuw favoriet in Gullegem

De laatste editie van Gullegem Koerse ging in 2019 naar Yves Lampaert. © Belga

Dinsdag vindt Gullegem Koerse plaats, een profkoers op de nationale kalender. Traditiegetrouw pakken de organisatoren uit met een mooi deelnemersveld. De wedstrijd was eerst voorzien op 1 juni, maar werd wegens de toen nog strenge coronamaatregelen verplaatst naar 7 september.

“Onze datum behouden op 1 juni zat er echt niet in. Vandaar dat we later op het jaar organiseren. Toch zal het nog steeds geen ‘gewone’ Gullegem Koerse zijn. Wij hebben onder andere geen VIP-tent aan de aankomstzone. Onze geldschieters hebben wij jetons gegeven die ze kunnen omwisselen bij de plaatselijke horeca. Zo steunen wij met ons organisatiecomité die mensen nadat ook zij een heel moeilijke periode hebben doorgemaakt door de coronapandemie”, zegt organisator Nick Demeulemeester.

Grote namen

Het Deceuninck – Quick-Step van Patrick Lefevere, in 1977 zelf nog winnaar van de wedstrijd, komt met een sterke formatie afzakken naar Gullegem. “Deceuninck-Quick-Step had tijdens onze laatste editie bij de vijf eersten vier renners zitten. Zij zakken nu af met onder andere Alvaro Hodeg, Shane Archbold, Iljo Keisse, Stijn Steels, Pieter Serry en Stan Van Tricht. En dan zijn er nog Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), Jens Debusschere en Bert De Backer (B&B Hotels), Eli Iserbyt en Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal), Greg Van Avermaet en Oliver en Lawrence Naesen (AG2R-Citroën) en Guillaume Van Keirsbulck (Alpecin-Fenix). We mogen dus best tevreden zijn met ons deelnemersveld.”

De laatste editie van Gullegem Koerse ging in 2019 naar Yves Lampaert. Hij haalde het toen afgescheiden, voor zijn Deense teamgenoot Michael Morkov en Stan Dewulf. De Colombiaan Alvaro Hodeg eiste de vierde plaats op, voor de Nederlander Fabio Jakobsen.

De wedstrijd start dinsdag om 14u00 in het centrum van Gullegem. De eindmeet wacht op de Schuttershoflaan na 18 ronden van elk 9,5 kilometer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier