Deceuninck-Quick Step trekt zonder Philippe Gilbert en mét Yves Lampaert naar Tour

Deceuninck-Quick.Step heeft met Yves Lampaert en Dries Devenyns twee Belgen geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk. Philippe Gilbert hoort niet tot de selectie van acht renners.

Philippe Gilbert en Yves Lampaert werden respectievelijk eerste en derde in de recentste editie van Parijs Roubaix. © belga

De Spanjaard Enric Mas, tweede in de Vuelta 2018, wordt de kopman voor het klassement. De Italiaanse sprintbom Elia Viviani moet voor dagsuccessen zorgen, net als de Fransman Julian Alaphilippe. Die won vorig jaar twee ritten en de bergtrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Denen Kasper Asgreen en Michael Morkov en de Argentijn Maximiliano Richeze vervolledigen het team. Gilbert, de winnaar van Parijs-Roubaix, is er niet bij wanneer de Tour op 6 juli in Brussel begint. “Met zo’n sterke groep was het heel lastig om slechts acht renners te kiezen. Het is jammer dat iemand als Philippe Gilbert er niet bij is. Maar we vinden dat dit een heel evenwichtig team is”, aldus ploegleider Tom Steels. Yves Lampaert en Dries Devenyns zijn de enige Belgen in de selectie.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.