Deceuninck-Quick Step start met verschillende troeven in Ieper

Yves Lampaert van Deceuninck - Quick-Step (archief) © belga
Redactie KW

Deceunick-Quick Step brengt onder meer Sam Bennett mee. De 29-jarige Ier won in de groene trui op de Parijse Champs-Elysées. Ook van de partij zijn o.a. Yves Lampaert, Tim Declercq, Bert Van Lerberghe en Zdenek Stybar. Een team om zeker gensters mee te slaan in een koers als Gent-Wevelgem.

“Wij starten met een ploeg die best wat ervaring heeft in koersen van het kaliber Gent-Wevelgem”, blikte sportdirecteur Wilfried Peeters vooruit. “Sam Bennett won de groene trui op Champs-Elysées. Hij pakte zo zijn tweede zege in de meest prestigieuze rittenkoers van het seizoen. Daarna reed Bennett geen enkele wedstrijd meer. Hij hervat nu in Ieper. Maar zo zijn er hier nog wel enkele jongens.”

“Bennett als joker”

“Bennett kent de streek want hij woonde hier jaren”, aldus Peeters. “De Kemmelberg is hem niet onbekend. Bennett is omzeggens onze joker. Het kan hier alle kanten op. Het weer zal een heel bepalende rol spelen. We gaan hier niet sprinten met een volledig peloton, dat staat nu al vast. Maar komt er een spurt met een omvangrijke groep of een klein groepje en Bennett is nog mee, dan spelen we natuurlijk zijn kaart.”

Yves Lampaert sakkerde nog omdat Parijs-Roubaix afgelast is. “Het is niet nieuw dit jaar dat we ons moeten aanpassen aan bepaalde zaken”, aldus Peeters. “Parijs-Roubaix is afgelast. Het is nu zo. Yves Lampaert komt terug uit blessure en wil nog iets van zijn seizoen maken. Ook Zdenek Stybar deelde in de klappen. Wij kijken met zijn allen, en met volle goesting, uit naar wat nog volgt voor de klassieke renners met Gent-Wevelgem, Scheldeprijs, Ronde van Vlaanderen en 3Daagse Brugge-De Panne. Voor wat betreft de selectie van de Ronde zitten we nog met één vraagteken. Het is afwachten hoe onze mannen het er morgen vanaf brengen. Dan kunnen we de ploeg voor de Ronde op papier zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier