De Spaanse rittenkoers, die van 28 juli tot 1 augustus gereden wordt, is zowat de eerste noemenswaardige koers op de UCI-kalender na de herstart van het seizoen. Logischerwijs wordt het voor de twintigjarige Evenepoel dan ook het eerste wedstrijdmoment sinds de stopzetting van de competities. De 42ste editie van de Vuelta a Burgos is belangrijk met het oog op de voorbereiding op de Giro, een van Evenepoels hoofddoelen dit seizoen.

Komende week start het trainingskamp van Deceuninck - Quick-Step in het Italiaanse Val di Fassa, nadien zakken Evenepoel, Lampaert, Joao Almeida, Shane Archbold, Andrea Bagioli, Sam Bennett en Michael Morkov naar Spanje af. Evenepoel startte het seizoen veelbelovend met eindwinst in de Ronde van San Juan en de Ronde van Algarve, met in totaal ook drie ritzeges.

De Spaanse rittenkoers, die van 28 juli tot 1 augustus gereden wordt, is zowat de eerste noemenswaardige koers op de UCI-kalender na de herstart van het seizoen. Logischerwijs wordt het voor de twintigjarige Evenepoel dan ook het eerste wedstrijdmoment sinds de stopzetting van de competities. De 42ste editie van de Vuelta a Burgos is belangrijk met het oog op de voorbereiding op de Giro, een van Evenepoels hoofddoelen dit seizoen. Komende week start het trainingskamp van Deceuninck - Quick-Step in het Italiaanse Val di Fassa, nadien zakken Evenepoel, Lampaert, Joao Almeida, Shane Archbold, Andrea Bagioli, Sam Bennett en Michael Morkov naar Spanje af. Evenepoel startte het seizoen veelbelovend met eindwinst in de Ronde van San Juan en de Ronde van Algarve, met in totaal ook drie ritzeges.