Debuutseizoen in mineur voor belofte Alex Vandenbulcke

Alex Vandenbulcke. © foto Coghe
Stijn Moerman

Alex Vandenbulcke (18) keek enorm uit naar zijn beloftedebuut, maar corona verknalde dat. Door in de lockdown te veel op zijn voeding te letten en verkeerd te trainen was de Izegemnaar zichzelf niet meer. Maar sinds de terugkeer naar zijn ex-trainer gaat het weer de goede richting uit de voor EFC’er.

“Ja, mijn debuut bij de beloften is helemaal anders verlopen dan verwacht”, opent Alex Vandenbulcke. “Ik miste door een knieblessure al de start van het seizoen. Met amper training in de benen hervatte ik in Haringe om mijn knie eens te testen, maar daarna was het door corona al opnieuw gedaan met koersen. En dan ging het van kwaad naar erger. Ik begon meteen op mijn voeding te letten, maar uiteindelijk te extreem, waardoor ik aan kracht inboette. Daarnaast moest ik van mijn trainer vooral duurtrainingen inlassen, waardoor mijn explosiviteit helemaal verdwenen was. Ik was mezelf niet meer. En dat was na de coronaperiode te merken, mijn waarden lagen lager dan bij de juniores. Uiteindelijk nog een geluk dat het in dit coronaseizoen gebeurde. In een normaal seizoen was dit een ramp geweest. Ik bekijk het positief: ik heb er heel veel uit geleerd en ben hier mentaal sterker uitgekomen.”

Trainersswitch

Ondertussen gaat het de goede richting uit met de eerstejaarsbelofte van EFC-L&R-Vulsteke. “Ik ben teruggekeerd naar mijn ex-trainer Youri Bultynck. Tijdens de voorbije seizoenen heeft hij mij altijd perfect begeleid. Maar hij had geen ervaring met beloften en vond het daarom beter dat ik een andere trainer zocht. Zo kwam ik bij Arne Wallays terecht. Een fantastisch persoon, maar zijn trainingsmethode paste niet bij mij. Sinds mijn terugkeer bij Youri voel ik me alweer heel wat beter. Mijn explosiviteit keert geleidelijk aan terug”, aldus Alex Vandenbulcke.

De Izegemnaar pikt de resterende wedstrijden mee als voorbereiding op volgend seizoen. “Na al de miserie wou ik er vroegtijdig de brui aangeven, maar Arne overtuigde mij om nog zoveel mogelijk te koersen. Maar het draaide vierkant. Vresse was een wake-upcall, want ik trapte daar mindere waardes dan als junior. Maar geleidelijk aan gaat het nu de goede richting uit. Ik rijd niet slecht, maar het is niet zoals ik normaal presteer”, besluit Alex, die EFC-L&R-Vulsteke trouw blijft. “Er waren aanbiedingen, maar ik zit er goed. Ze hebben beloofd dat we volgend seizoen hetzelfde programma afwerken en dat is ideaal in combinatie met mijn studies Finance & Risk Management in Vives Kortrijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.