Debusschere sprint naar vijfde plek: “Het hoogst haalbare”

Jens Debusschere (Katusha-Alpecin) heeft zijn eerste plek in de top tien beet. De Waregemnaar sprintte naar een vijfde plaats in de elfde rit van de Ronde van Frankrijk. “Dat was het hoogst haalbare”, gaf hij toe. “Die vier andere jongens waren gewoon beter.”

© belga

Caleb Ewan (Lotto Soudal) heeft de rit gewonnen. De Australiër bleef na 167 kilometer tussen Albi en Toulouse in de spurt heel nipt de Nederlander Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) voor. De Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) behoudt zijn gele trui.

De laatste twintig kilometer waren erg hectisch met enkele valpartijen“, geeft Debusschere mee, “maar de ploeg hield me goed vooraan en leverde perfect werk. Ze brachten me in een uitstekende positie in de finale. De laatste kilometer was chaotisch. In de laatste bocht viel een klein gaatje, omdat Philipsen daar gehinderd werd. Die eerste vier muisden er zo een beetje vanonder. Philipsen reed het nog dicht en ik kon hem nog passeren, maar voor die eerste vier kwam ik te laat. Vijfde was het hoogst haalbare en daar ben ik tevreden mee.”

“Ik ben zeer content dat ik mij eindelijk eens kan tonen na een moeilijke eerste Tourweek. Vooral in het begin was ik echt niet goed, met de ploegentijdrit als dieptepunt (waar hij moest lossen door een geblokkeerde zenuw. De osteopaat had wat werk en het duurde een paar dagen vooraleer Debusschere weer de oude werd, red.). Ik slaap nu al twee nachten goed, ik heb echt goed gerust op de rustdag en ik voel me nu veel beter. Ik hoop nu uit de grond van mijn hard dat het vanaf nu alleen beter gaat, want zo afzien als in het begin van deze Tour is niet plezant.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.