De Molenspurters Meulebeke ziet ledenaantal groeien ondanks coronapandemie

Het bestuur van De Molenspurters Meulebeke tijdens de ploegvoorstelling van vorig jaar, toen er nog geen sprake was van corona.© foto Coghe
Het bestuur van De Molenspurters Meulebeke tijdens de ploegvoorstelling van vorig jaar, toen er nog geen sprake was van corona.© foto Coghe
Stijn Moerman

De Molenspurters Meulebeke laten zich niet kennen door een pandemie. De sponsors lieten meteen weten aan boord te blijven en de club mocht maar liefst 24 nieuwe renners verwelkomen. “We mogen dus niet klagen, maar het wordt toch tijd dat we weer mogen koersen”, zegt voorzitter Peter Derynck.

De coronacrisis hakte er bij veel teams op in, maar De Molenspurters ondervonden er weinig last van. “Behalve dan dat we ook niet konden koersen”, lacht voorzitter Peter Derynck. “Het is vorig jaar een kort en krachtig seizoen geweest. Gelukkig waren er nog enkele interclubs voor beloften en elite zonder contract, maar voor de rest was het povertjes. Als er al eens een koers op de kalender stond, zat die meteen boemvol. Spijtig dat het er ondertussen nog niet veel beter uitziet, zowel voor de renners als organisatoren. Maar voor de rest mogen we momenteel niet klagen. De sponsors lieten al vrij snel weten aan boord te blijven en we zagen ons ledenaantal ferm groeien.”

Terwijl er de voorbije maanden gevreesd werd dat veel renners zouden afhaken, mocht De Molenspurters maar liefst 24 nieuwkomers verwelkomen. “Twee renners hebben andere oorden opgezocht, maar er is geen enkele renner afgehaakt door corona. Daardoor beschikken we nu over een groep van zo’n 70 renners. Bij de juniores zijn de nieuwkomers vooral jongens die overkomen van andere teams, maar bij de nieuwelingen en aspiranten zijn het bijna allemaal nieuwe gezichten. Ze zitten bij ons dan ook ideaal om te beginnen koersen. Er is hier geen druk en ze kunnen hier doorgroeien.”

Online trainingen

In afwachting van de seizoensstart probeert de Meulebeekse ploeg zijn renners zo goed mogelijk bij te staan. “Van de aspiranten tot en met de juniores hebben we online stabilisatietrainingen aangeboden. Bij de miniemen zijn we iets vroeger op de weg begonnen, omdat zo’n online trainingen nog niet ideaal zijn voor die leeftijd. Daarnaast kreeg iedereen ook de normale schema’s voor rollen- en krachttrainingen. Ondertussen trainen we volgens de coronamaatregelen in groepjes van tien. We zijn blij dat we straks ook met onze oudere renners in grotere groepen op pad mogen. Iedereen is enorm gemotiveerd. Ik moet zeggen dat ik weinig renners heb horen klagen.”

Ambitie uitspreken is momenteel moeilijk. “We zitten zeker en vast met goede renners, maar je moet het natuurlijk nog altijd kunnen bewijzen in de koers zelf. We zien wel wat het seizoen brengt. Laten we gewoon met ons allen ons gezond verstand gebruiken, zodat we zo snel mogelijk terug bij een normaal leven zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.