Danny, zoon Davy en kleinzoon Dimi Van Pamel bij Keizer in Tielt betrokken

Dimi Van Pamel met zijn vader Davy. © foto WD
Redactie KW

In normale tijden zou zondag de interclub Keizer der Nieuwelingen verreden worden. Nu zal het zoals vroeger om een individuele wedstrijd gaan. De Tieltse familie Van Pamel is met hun firma D&D Dakwerken van dichtbij betrokken bij de Tieltse koersen.

Davy Van Pamel is sinds een drietal jaar de voorzitter van het organiserende Hoger Op Vrienden. “Wijlen Roger Decock en Marnix Cappelle waren mijn voorgangers. Dat waren ex-renners, maar ik heb niet gekoerst”, weet Davy. “Wel deed ik als jonge gast aan mountainbike. Zoon Dimi is waarschijnlijk daardoor vanaf zijn vijf jaar bezeten van de fiets. Dat mijn vader Danny voorzitter werd van het bestuur van ‘t Hoogserlei heeft ervoor gezorgd dat ik die stap zette bij Hoger Op Vrienden. Na een korte onderbreking is Marnix opnieuw tot het bestuur toegetreden. Ook zijn zoon Mauro is er nu bij en samen met Dries Marichael, winnaar van de Keizer in 2001, zorgt hij voor de verjonging van het bestuur.”

Ik heb een gedreven bestuursploeg met niet in het minst Walter Vergote, die enorm veel werk verricht achter de schermen. Met de coronacoördinator van de bond en onze eigen Johny Vande Moortele hebben wij er naar gestreefd om onze wedstrijd zo veilig mogelijk te organiseren. Het wordt dus een andere wedstrijd. Het blijft hetzelfde parcours, maar met een ronde minder en er zijn geen premies.”

Top twintig

Zoon Dimi is eerstejaarsnieuweling bij Canguru-QTS-Air College. “Ik begon op mijn 12 jaar bij de Tieltse Renners om daarna voor De Molenspurters te rijden”, zegt de 15-jarige Dimi Van Pamel, die aan het Tieltse VTI houtbewerking volgt. “Vorig seizoen maakte ik de overstap naar mijn huidige ploeg. Het is een sterk geheel met heel wat toppers onder de tweedejaars. Ik offer mij dan ook zonder probleem op voor de ploeg. Normaal zou mijn ploeg in Tielt niet aan de start verschijnen, maar nu het een individuele wedstrijd is, kan ik starten in deze thuiswedstrijd. Top 20 halen zou heel mooi zijn. De vorm is alvast in orde, dat heb ik vorige week nog bewezen in de Memorial VDB Forever in Ploegsteert. Ik mis wel nog wat kracht, maar dat komt nog wel.” (WD)

Keizer der Nieuwelingen

Zondag organiseren de Hoger Op Vrienden samen met de Tieltse Sportclub en Sportraad Tielt de 48ste Keizer der Nieuwelingen of GP Roger Decock. Rugnummers vanaf 13 uur in café De Kiste. Start om 14.30 uur, aankomst rond 16.15 uur.

Parcours (9 x 8 km): Sint-Michielstraat, Ieperstraat, Kerkstraat, Krommewalstraat, Keidamstraat, Schependomstraat, Deken Darraslaan, Egemsesteenweg, Hondstraat, Hoogserleistraat, Wingensesteenweg, Bruggestraat, Markt, Kortrijkstraat, Sint-Michielstraat. (GVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier