Laurens De Vreese, Joshua Teasdale en Rob Ruijgh zorgden voor een eerste serieuze afscheiding. Voor Teasdale ging het veel te snel, hij werd ingerekend door de grote groep. De Vreese en Ruijgh mochten de vier plaatselijke ronden van elk 17,7 kilometer met daarin telkens de beklimming van de Hellestraat en Tiegemberg aansnijden met een voorsprong van 1:55 op het peloton. Dries Van Gestel en Nathan Elliott trokken op 66 kilometer van de finish in de tegenaanval. Tien kilometer verder kregen ze versterking van Dennis Coenen en Michiel Stockman. De vier tegenaanvallers sloten op 48 kilometer van de eindmeet aan bij De Vreese en Ruijgh. Amper eén kilometer verder smolt alles weer samen.

Nikolas Maes in de aanval

Net na de voorlaatste beklimming van de Tiegemberg trokken Jordi Van Dingenen, Nikolas Maes, Kevin Deltombe, Jérôme Baugnies, Kevin Van Melsen, Robbert de Greef, Jan-Willem van Schip, Casper Pedersen en Ylber Sefa in de aanval.

De negen vluchters trokken de slotronde in met een voorsprong van 23 seconden op de grote groep, waarin Quick-Step het voortouw nam. Met nog 13 kilometer te rijden was er opnieuw een gegroepeerd peloton. Niet voor lang, want de slotbeklimming van de Tiegemberg zorgde ervoor dat de grote groep verbrokkelde. Een eerste gedeelte was 36 man sterk en zij stoven naar de eindmeet op de Ingooigemstraat.

Op de erelijst volgt Van Poppel de Fransman Arnaud Démare op. Voor Van Poppel is het de tweede zege van het seizoen. Eind januari won hij een rit in de Ronde van Valencia.

(Belga)

Laurens De Vreese, Joshua Teasdale en Rob Ruijgh zorgden voor een eerste serieuze afscheiding. Voor Teasdale ging het veel te snel, hij werd ingerekend door de grote groep. De Vreese en Ruijgh mochten de vier plaatselijke ronden van elk 17,7 kilometer met daarin telkens de beklimming van de Hellestraat en Tiegemberg aansnijden met een voorsprong van 1:55 op het peloton. Dries Van Gestel en Nathan Elliott trokken op 66 kilometer van de finish in de tegenaanval. Tien kilometer verder kregen ze versterking van Dennis Coenen en Michiel Stockman. De vier tegenaanvallers sloten op 48 kilometer van de eindmeet aan bij De Vreese en Ruijgh. Amper eén kilometer verder smolt alles weer samen. Net na de voorlaatste beklimming van de Tiegemberg trokken Jordi Van Dingenen, Nikolas Maes, Kevin Deltombe, Jérôme Baugnies, Kevin Van Melsen, Robbert de Greef, Jan-Willem van Schip, Casper Pedersen en Ylber Sefa in de aanval. De negen vluchters trokken de slotronde in met een voorsprong van 23 seconden op de grote groep, waarin Quick-Step het voortouw nam. Met nog 13 kilometer te rijden was er opnieuw een gegroepeerd peloton. Niet voor lang, want de slotbeklimming van de Tiegemberg zorgde ervoor dat de grote groep verbrokkelde. Een eerste gedeelte was 36 man sterk en zij stoven naar de eindmeet op de Ingooigemstraat. Op de erelijst volgt Van Poppel de Fransman Arnaud Démare op. Voor Van Poppel is het de tweede zege van het seizoen. Eind januari won hij een rit in de Ronde van Valencia.(Belga)