Dan toch één supporter op de Kemmelberg

© (Foto EF)
Redactie KW

Zoals de organisatie van Gent-Wevelgem gevraagd had en de burgemeester van Heuvelland uitgevoerd had, was er geen publiek toegelaten op de Kemmelberg. Met uitzondering van één verdwaalde(?) supporter uit de Franse Drôme. “Ik vond als per toeval een aardeweg die naar de kasseiweg leidde en voor ik het wist stond ik op de Kemmelberg.”

De Fransman was hier voor het volgen van de drie Vlaamse klassiekers die nu gereden worden: Gent-Wevelgem, Scheldeprijs en de Ronde. Hij logeert in Oudenaarde en had vandaag de verplaatsing gemaakt naar Kemmel.

“Ik was hier nog nooit eerder geweest. Aan de voet van de Kemmelberg stond politie die mij niet doorliet. Wat verderop vond ik een aardeweggetje en daar sloeg ik in. Ik kwam zo op de Kemmelberg aan op een paar 100 meter van de vaste camera. Veel verder ben ik dan niet gegaan omdat ik vermoedde dat ook daar wel politie zou staan.” Gekleed in een lange regenjas en met mondmasker volgde de Fransman zo de koers op de Kemmelberg. “Ik denk niet dat ik hier een gevaar beteken voor iemand.”

Uitkijken of deze Franse supporter ook in de Ronde de Kwaremont zal halen. Aangezien de Kemmelberg publieksvrij was concentreerden de supporters zich in het dorp van Kemmel waar op de terrassen tussen de regenbuien door toch heel wat supporters verzamelden. Ook aan het rond punt de Polka stonden de supporters naar de doortocht te kijken. Iedereen hoopt nu op een coronavrije doortocht in 2021. Ook de Kemmelnaars zelf. “Het was hier deze zomer aanschuiven naar de Kemmelberg,” weet Jori Degrande. “Ook vorig jaar kenden we een drukke namiddag. Supporters keken door ons raam mee naar de wedstrijd. Nu zien we echt niemand.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier