Dames elite Dudzele: “We gaan niet langs bij de sponsors, dus zal het uit de clubkas moeten komen”

Thierry Fevery. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Tom Vandenbussche

Hoop der Renners Dudzele zag eind april door de coronacrisis zijn wedstrijd voor beloften en eliterenners zonder contract al wegvallen, maar hoopt dat de koers voor dames elite op dinsdag 4 augustus wel kan plaatsvinden. “Wij hebben nog niets beslist”, meldt Thierry Fevery.

“Met de bestuursleden hadden we al een paar keer contact via e-mail. We zijn van plan om tot eind mei af te wachten en dan te beslissen. We zijn het erover eens dat we onze sponsors in deze moeilijke tijden niet willen contacteren. Als we de koers organiseren, zal het dus een serieuze hap uit onze clubkas zijn. Maar als sportievelingen hebben we dat ervoor over.”

Fevery heeft wel enkele vragen. “Wat zijn bijvoorbeeld de extra voorwaarden die men ons eventueel zal opleggen? Renners volgen elkaar snel op aan de inschrijvingstafel, terwijl de mensen van de wielerbond zelfs de hele tijd naast elkaar zitten. Daarom willen sommige mensen van ons bestuur dit jaar liever niet organiseren, anderen dan weer wel. Als de coronamaatregelen te strikt zijn, wordt het voor ons moeilijk. Anderzijds: er zullen al zoveel koersen wegvallen. Een jaar of zeven, acht geleden begonnen we met onze dameskoers met het idee om onze meisjes toch wat kansen te geven tegen de buitenlandse rensters. Alleen al voor hen zouden we graag die extra moeite doen. We organiseren sinds 1958 en de wil om dat dit jaar ook te doen, is zeker aanwezig.”