Cyclocross Masters voor het eerst op Waregemse Zuidboulevard, Toon Aerts wint

Toon Aerts. © BELGA
Redactie KW

Het was woensdagavond lang wachten op veel toeschouwers die op en rond de Zuidboulevard de seizoensafsluiter Cyclocross Masters van heel nabij volgden. Bij de heren geen Mathieu Van Der Poel en Wout Van Aert; bij de dames geen Sanne Cant die op het laatste moment diende af te zeggen.

Maar dat verhinderde het totale deelnemersveld er niet van om er toch een mooi kijkstuk van te maken, ook al omdat je de renners per ronde verschillende keren aan het werk zag. Het nieuwe parcours was typisch voor een echte citycross: enkele hindernissen (oa balen stro), veel bochtenwerk, harde ondergrond en niet veel mogelijkheden om er een lange rush van te maken. Aan de dekenale kerk op het marktplein vond enkel het onderdeel jumpen plaats waarbij de crossers eigenlijk aan hoogspringen met de fiets moesten doen.

In een cross over een halfuur haalde Toon Aerts het afgescheiden voor Michael Vanthourenhout. Laurens Sweeck legde beslag op de derde plaats. Komend weekend valt het doek over het veldritseizoen 2018-2019. Dan staan op zaterdag de cross in Leuven en op zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle op het programma.

Cyclocross Masters voor het eerst op Waregemse Zuidboulevard, Toon Aerts wint

Eerder op woensdag nam Vincent Baestaens in Waregem de trialcross voor zijn rekening. Baestaens legde het traject met balkjes, zandzakjes, een trap en dergelijke meer foutloos af in 59 seconden. Daarna stond een wedstrijd in het hoogspringen met een fiets op het programma. Tom Meeusen evenaarde het record dat Jan Denuwelaere op 80 centimeter zette en won daarmee meteen voor de vierde keer op vijf dit huzarenstukje.

Bij de vrouwen ging de zege in een cross van twintig minuten naar de afscheidnemende Helen Wyman. Zij haalde het licht afgescheiden van de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Ellen Van Loy vervolledigde het podium. Wereldkampioene Sanne Cant gaf wegens ziekte verstek.

Cyclocross Masters voor het eerst op Waregemse Zuidboulevard, Toon Aerts wint

(BELGA/JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier