De eerste cross, die door een team rond de Wevelgemse schepenen Stijn Tant en Kevin Defieuw in op 6 januari 2018 werd uitgewerkt als een B-cross met A-allures, lokte 3.500 wielerliefhebbers. De tweede editie - die ook mikt op de strafste mannelijke profs in het veld - moet volgens voorzitter Stijn Tant met wat geluk 6.000 bezoekers lokken.

Wie het gebeuren als VIP wil meemaken, wordt net als dit jaar volop verwend in een tent en de horecazaak aan de rand van het parcours en alle aanwezigen kunnen na de wedstrijden nog lang blijven nakaarten en -feesten op een grote afterparty.

Parcoursbouwer Hennie Werbrouck zorgde voor een parcours dat iets korter is dan dat van 2018, maar met enkele technische hoogstandjes, brugjes, balkjes en een zandstrook die nog langer en breder is. Zo moeten zowel technische cracks als fervente modderduivels aan hun trekken komen.

Er zijn dit keer vijf wedstrijden: één voor juniors, één voor beloften, één voor G-rijders, één voor dames elite en één voor heren elite en profs. Namen wil de organisatie nog niet bekend maken omdat de onderhandelingen met enkele grote kleppers nog niet helemaal rond zijn.

Kaartjes kosten 8 euro en zijn te koop via www.cyclocrossgullegem.be.

(AV)

De eerste cross, die door een team rond de Wevelgemse schepenen Stijn Tant en Kevin Defieuw in op 6 januari 2018 werd uitgewerkt als een B-cross met A-allures, lokte 3.500 wielerliefhebbers. De tweede editie - die ook mikt op de strafste mannelijke profs in het veld - moet volgens voorzitter Stijn Tant met wat geluk 6.000 bezoekers lokken.Wie het gebeuren als VIP wil meemaken, wordt net als dit jaar volop verwend in een tent en de horecazaak aan de rand van het parcours en alle aanwezigen kunnen na de wedstrijden nog lang blijven nakaarten en -feesten op een grote afterparty.Parcoursbouwer Hennie Werbrouck zorgde voor een parcours dat iets korter is dan dat van 2018, maar met enkele technische hoogstandjes, brugjes, balkjes en een zandstrook die nog langer en breder is. Zo moeten zowel technische cracks als fervente modderduivels aan hun trekken komen.Er zijn dit keer vijf wedstrijden: één voor juniors, één voor beloften, één voor G-rijders, één voor dames elite en één voor heren elite en profs. Namen wil de organisatie nog niet bekend maken omdat de onderhandelingen met enkele grote kleppers nog niet helemaal rond zijn.(AV)