CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare wil onderbouw wat groter maken: “We zoeken 12- en 13-jarige rennertjes”

Kris Hanne, met zijn dochter Naomi en Shari Bossuyt op de uitreiking van WestSprint. (foto Davy Coghe)
Redactie KW

Kris Hanne, voorzitter van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare, heeft de indruk dat jongeren steeds langer wachten om de stap naar het wielrennen te zetten. Voor zijn club is hij nog op zoek naar miniemen en aspiranten van 12 en 13 jaar.

Voor volgend seizoen telt de Roeselaarse jeugdclub al 110 renners. Normaal is honderd het maximum. Toch is de wielerploeg nog op zoek naar enkele hele jonge rennertjes extra. “Om de onderbouw wat breder en sterker te maken”, verduidelijkt de voorzitter.

“Steeds meer krijg ik de indruk dat jongeren wachten tot ze nieuweling zijn om de stap naar het wielrennen te zetten. Wij hopen tegen volgend seizoen nog enkele miniemen en een paar 12- en 13-jarige aspiranten aan te trekken. Ook meisjes zijn nog steeds welkom bij onze club. Wij blijven de filosofie van wijlen Luc Wallays trouw. Niet alleen de beteren zijn bij ons welkom: elk kind moet aan sport kunnen doen. We gaan niemand de kans om te koersen ontzeggen.”

Nieuwe uitrusting

Zo telt CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare nu al 33 junioren, 38 nieuwelingen, 26 aspiranten en 13 miniemen. Op de ploegvoorstelling, als die begin volgend jaar kan doorgaan, zullen zij de nieuwe uitrusting van het team mogen showen. “Oranje blijft de hoofdtoon, want dat is de kleur van onze ploeg”, gaat Kris Hanne verder.

“Het limoengroen valt weg. In de plaats gaan we voor wit en zwart. Na twee jaar kozen we bewust voor een ietwat ander design. Ik vermoed dat onze renners goed gezien zullen worden.”

Ondanks vernieuwing van de look is de sponsoring, door de pandemie, met 20 procent teruggelopen. “Enkele geldschieters trokken zich terug, andere zijn wat minder gul. Toch hebben we ook een paar nieuwe sponsors.”

(HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier