CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare is klaar voor een mooi seizoen

Het bestuur van CT Luc Wallays-JRR met v.l.n.r.: secretaris Olivier Maertens, voorzitter Kris Hanne en penningmeester Fangio Hoorelbeke. © foto eenfoto.be
Stijn Moerman

Naar jaarlijkse gewoonte stelde CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare zijn nieuwe troepen voor in De Gulden Zonne in Hooglede. Deze ploeg staat bekend voor zijn prima opleiding en ziet zijn ledenaantal jaar na jaar stijgen. De teller staat nu op 104 renners, van miniemen tot en met juniores.

“We hebben opnieuw iets meer renners dan vorig seizoen”, opent sportief manager en secretaris Olivier Maertens. “Enkele weken geleden besloten Robin Hoorne en Rune Masil alsnog te stoppen, maar ondertussen zijn er al twee aspiranten bijgekomen, waardoor het aantal op 104 staat. Wat opvalt, is dat we dit seizoen enorm veel nieuwelingen tellen, 34 in totaal. We hadden vorig jaar al een ruime kern en nu zijn er ook veel aspiranten overgekomen. Nieuwe ploegleider Gerdi D’Hondt zal zijn handen vol hebben. En de toekomst is nog voor enkele jaren verzekerd, want onze kweekvijver is groot met 34 aspiranten en 12 miniemen. Maar nieuwe renners zijn in die categorieën nog steeds welkom. En als club blijven we inzetten op een kwaliteitsvolle opleiding.”

“De juniores moeten dit jaar hun mannetje kunnen staan in de grote koersen”

Bij de nieuwelingen springt meteen één naam in het oog: Tecleweyni Tesfay Zeray. “Hij is een erkende vluchteling die ondertussen anderhalf jaar in België is en in Roeselare woont. De communicatie verloopt wat stroef, want hij spreekt geen Frans of Engels, maar hij is volop bezig met Nederlands te leren. Hij kan alvast goed mee op training. Afwachten natuurlijk wat het geeft in koers. En hij moet ook nog zijn proef bij Cycling Vlaanderen afleggen. Maar het is een karakterkop.”

Nieuwe outfit

Met hun nieuwe sprankelende outfit is de Roeselaarse opleidingsploeg klaar om er opnieuw een schitterend seizoen van te maken. “Bij de juniores beschikken we over een mooie kern waarmee we ons mannetje moeten kunnen staan in de grote koersen en voorin eindigen in het ploegenklassement van de Beker van België. Naast Lars Van Ryckeghem denk ik dan aan Benoit Claus, Arthur De Neve, Lawrence Stalpaert… Maar ook bij de nieuwelingen zitten heel wat sterke renners. Ik verwacht wel iets van een Jani De Coster, Yaurick Leenknegt, Wout Vansteenkiste, Luca Pollin… En dan hebben we nog sterke eerstejaars als een Laurens Plancke en Axel Vandamme. Ik denk dat we gewapend zijn voor een mooi seizoen.”

Kaylee Servranckx: “Het zou de max zijn als ik koers kan uitrijden in peloton”

Kaylee Servranckx.
Kaylee Servranckx.© foto eenfoto.be

De 11-jarige Kaylee Servranckx begint aan haar derde seizoen in het wielrennen, maar debuteert dit jaar als aspirante – in het spoor van haar broer Gauthier bij de nieuwelingen – in de kleuren van CT Luc Wallays-JRR. “Onze keuze voor de koers is geen verrassing, want deze sport zit in onze families ingebakken”, lacht Kaylee. “Mijn papa Michael en mama Virginie Denolf hebben allebei gekoerst en ook de rest van de familie is gepassioneerd door deze sport. Ik heb vroeger een tijdje ballet en aan zwemmen gedaan, maar dat was niet meteen mijn ding. Wat ik nog van mijn eerste koersen herinner? (lacht) Dat ik veel stress had om als meisje tussen al die jongens te koersen. Maar het ging meteen goed en ik kon steeds langer bij het peloton blijven.”

Over haar voorbije seizoen is de Zwevezeelse tevreden en ze hoopt die lijn door te trekken. “Soms nemen er wel andere meisjes deel aan onze koersen, maar meestal sta ik er toch alleen. Het is dan gewoon mijn doel om zolang mogelijk bij de jongens in het peloton te blijven. Dat gaat behoorlijk en dat is ook mijn ambitie voor dit seizoen. Al zou het de max zijn, moest ik een koers kunnen uitrijden in de grote groep. Ik ben mij geleidelijk aan aan het klaarstomen via de clubtrainingen en op vrijdagavond ga ik vaak met mijn papa en broer naar de piste in Gent om te trainen. Niet voor wedstrijden, want dat durf ik nog niet.”

De ouders zijn alvast tevreden met de sportkeuze van hun kinderen. “Al zal het in het weekend wel drukker worden nu Gauthier bij de nieuwelingen rijdt. Het is wel leuk om mee te gaan naar de wedstrijden, want je komt er vaak oude bekenden tegen van toen we zelf nog koersten”, besluit mama Virginie Denolf.

Thiemen Bruyneel: “Ik kijk uit naar mijn allereerste koers ooit”

Thiemen Bruyneel.
Thiemen Bruyneel.© foto eenfoto.be

Een van de nieuwe gezichten bij CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare is de 14-jarige Thiemen Bruyneel uit Izegem. De jongere broer van Tristan, belofte bij Dovy Keukens-FCC, viert dit seizoen zijn wielerdebuut als eerstejaarsnieuweling. “Ik heb zo’n zes jaar aan atletiek gedaan bij FLAC Izegem, waar ik mij vooral met de sprintnummers bezighield, maar ook met ver- en hoogspringen”, opent Thiemen. “Maar ik was het wat beu en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mijn broer Tristan is al jaren actief in het wielrennen en daarom wou ik het ook wel eens proberen. We zijn een paar keer samen gaan trainen, al was dat toch behoorlijk lastig, aangezien hij al tweedejaarsbelofte is. Doordat mijn broer vroeger lid was van CT Luc Wallays-JRR lag mijn ploegkeuze voor de hand. Het is de ideale club om mezelf te ontdekken als wielrenner.”

“Welke type renner ik zal zijn? Volgens mijn broer ben ik een klimmer, maar volgens iemand anders eerder een sprinter… (lacht) Geen idee dus. Ik kijk er alvast naar uit om mijn allereerste koers ooit te rijden. Ik neem iedere zaterdag deel aan de groepstrainingen van de ploeg en volg ook de trainingsschema’s die ik van de club krijg om helemaal klaar te zijn voor mijn wielerdebuut op het clubkampioenschap”, aldus de Izegemnaar.

“Wat mijn ambitie is? (lacht) Een koers winnen en beter worden dan mijn broer! Neenee, ik hoop vooral zo snel mogelijk mijn wedstrijden uit te rijden en daarna stap per stap verder te groeien. We zien tijdens het seizoen wel hoe alles evolueert. Als eerstejaarsnieuweling mag ik de lat als wielerdebutant ook niet te hoog leggen. Het moet vooral plezant blijven”, besluit Thiemen Bruyneel, die elektrotechnieken volgt aan het VTI in Izegem.

Jordy Decottignies: “Een kermiskoers winnen en mij tonen in interclubs”

Jordy Decottignies.
Jordy Decottignies.© foto eenfoto.be

De 17-jarige Jordy Decottignies uit de Roeselaarse deelgemeente Beveren begint straks als tweedejaarsjunior aan zijn laatste seizoen bij CT Luc Wallays-JRR. “Al is het nog maar mijn derde seizoen dat ik koers”, opent Jordy. “Ik heb eerst acht jaar voetbal gespeeld bij KSV Roeselare. Maar plots mocht ik door de trainer minder spelen en was ik mijn motivatie kwijt. Ik besloot dan om te gaan koersen, want mijn broers Glenn en Jason zijn actief in die sport en het leek me wel plezant om te proberen. Ik debuteerde als tweedejaarsnieuweling en kon meteen mijn eerste wedstrijd uitrijden. Op het einde van het seizoen werd ik zelfs derde in Hooglede. Dat had ik nooit verwacht.”

Die goede prestaties trok hij vorig seizoen door in zijn eerste jaar als junior. “Met enkele toptienplaatsen en een vierde stek in Lendelede als hoogtepunt ben ik meer dan tevreden over mijn voorbije seizoen. Ondertussen mocht ik van de ploeg ook al van enkele grote koersen proeven, zoals de Omloop der 3 Provincies, de Johan Museeuw Classic in Gistel en de interclub in Ingelmunster, waar ik zelfs knap 19de werd. Een leuke ervaring.”

De voorbereiding verliep niet helemaal naar wens, maar de Bevernaar blikt met ambitie vooruit. “Ik ben al een paar keer verkouden geweest, maar de vorm is in stijgende lijn. Ik kijk alvast uit naar het nieuwe seizoen. Ik hoop dit jaar een kermiskoers te winnen en in de interclubs af en toe een mooi resultaat neer te zetten, vooral in de heuvelachtige koersen. Als we met een groepje naar de meet gaan, ben ik zeker niet kansloos. Ik ben alvast tevreden met mijn team, want ik krijg er alle kansen in de grote koersen, zonder dat ze ons druk opleggen”, besluit Jordy, die elektromechanica volgt aan het VTI in Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier