CT Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto wil zich als nieuwkomer meteen tonen

Het bestuur van CT Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto met Mathias Declerck, Danny Gaytant en Sven Claerhout. © foto JS
Stijn Moerman

CT Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto kijkt reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. Voor zo’n 150 man stelde het nieuwe team met elite zonder contract, beloften en dames elite zich voor tijdens een spaghettiavond bij sponsor Aluvano in Sint-Eloois-Winkel.

“Er heerste alvast een drukte vanjewelste tijdens onze ploegvoorstelling”, opent voorzitter Sven Claerhout. “Mathias Declerck en ik hadden wel wat stress, want het was de eerste keer dat we zoiets organiseerden. En er komt toch meer bij kijken dan gedacht. Maar met 150 eters mogen we heel tevreden zijn. (lacht) Ik denk dat er nog vier stoelen over waren in heel de zaal. Het was alvast een heel leuke voorstelling. En ook de ideale gelegenheid om onze sponsors nog eens te bedanken, want zonder hen was dit nooit mogelijk geweest.”

“Zelf ben ik inderdaad voorzitter van deze nieuwe ploeg, maar dat hoor ik niet graag. De mensen mogen Sven blijven zeggen. We bestaan ondertussen enkele maanden en hebben al heel wat ploegtrainingen achter de rug. De sfeer zat meteen goed en iedereen kijkt met veel goesting uit naar de start van het seizoen.”

“In ons debuutseizoen hoop ik toch al op een eerste overwinning”

CT Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto bestaat uit elite zonder contract, beloften en dames elite. Een van de opmerkelijkste namen is die van Oostendenaar Merlijn Decoster, die vorig jaar nog de interclub in Zillebeke won. Ook Sven Claerhout is actief als renner. “Als nieuwe ploeg willen we ons vooral tonen en naambekendheid verwerven, maar ik hoop toch ook al op een eerste zege. Met Merlijn moet dat zeker en vast lukken. Wat ik van mijn eigen seizoen verwacht? Ik ben ondertussen 28 jaar oud en hoop een stap vooruit te kunnen zetten in de kermiskoersen. Af en toe top tien rijden zou al heel leuk zijn. Winnen wordt niet eenvoudig, maar ik ga ervoor! Je moet altijd ambitie tonen. Naast het zelf koersen blijf ik verder zoeken naar extra sponsors. In juli organiseren we trouwens nog een sponsoravond om hen nog eens te bedanken voor hun steun. Het is immers niet vanzelfsprekend dat ze dit willen doen. Qua programma richten we ons op de kermiskoersen en de West-Vlaamse interclubs. Het is alvast een eer dat we mogen starten in Gent-Staden. Dat doen we met een mixed team met DL Chemicals-Ruwomat-Hikoki. We kijken enorm uit naar ons debuut!”

Anthea Vansteenkiste: “De sfeer zit heel goed”

Anthea Vansteenkiste.
Anthea Vansteenkiste.© foto JS

Een van de drie dames in de ploeg is Anthea Vansteenkiste uit Gits. “Vorig jaar zat ik bij een team uit het Waasland, maar omwille van mijn studies healthcare management aan Howest Brugge wou ik liever een team dat dichter bij huis was. Toen ik hoorde dat Bonnie Delanote hier kwam koersen, was mijn keuze rap gemaakt. Het is hier alvast een leuke bende en de sfeer zit heel goed in de groep. Ondertussen zijn de examens achter de rug en kan ik nog een maand volle bak trainen met het oog op de competitiestart in Outrijve. Ik ben nu tweedejaarsbelofte en weet waaraan ik me mag verwachten op dit niveau. Na een moeilijk aanpassingsjaar begin ik vol goede moed aan het nieuwe seizoen. Ik wil me vooral amuseren in het regionale circuit, vlot uitrijden en in onze provincie enkele mooie uitslagen laten noteren. Ik zag dat er dit jaar in de zomer een nieuwe koers is in Beveren-Roeselare. Daar hoop ik alvast op een mooie prestatie”, besluit Anthea, die als 14-jarige aspirant begon te koersen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier