Cruciaal jaar voor vierdejaarsbelofte Jaron Wydooghe

Jaron Wydooghe toonde zich vorig weekend tijdens de Triptyque Ardennais. (foto Coghe) © Foto Coghe
Bram Vanlerberghe

“Het is een cruciaal jaar voor onze vierdejaarsbeloften”, liet Rudy Vandenheede, ploegleider van GM Recycling Team optekenen tijdens de ploegvoorstelling. Dat geldt ook voor Jaron Wydooghe en dat beseft de Lichterveldenaar maar al te goed. “Het is afwachten of ik de overstap kan maken, maar in principe kan je alleen maar je best doen”, blijft Jaron nuchter.

Een achtste plaats in Ichtegem, een derde plek in Anzegem, 30ste in Luik-Bastenaken-Luik (U23), 13de in Veldegem… Jaron Wydooghe kan al op enkele goede resultaten terugblikken, maar toch hoopt de Lichterveldenaar nog op dat tikkeltje meer. “Tot nu toe ben ik tevreden over hoe het verloopt. Ik rijd een heel mooi programma. Ik mocht al in Spanje en Italië rijden”, aldus Jaron, die zich vorig weekend wist te tonen in de Triptyque Ardennais. “Ik kon er bewijzen dat ik in een goede vorm verkeer, maar er ontbreekt nog iets: een overwinning. Dat moet er nog van komen.”

Mooie rondes

“In de eerste rit van de Triptyque werd ik 19de. De tweede etappe eindigde opnieuw op een massasprint, maar in de derde rit reed ik 90 kilometer in de aanval. Dit jaar is het heel belangrijk als vierdejaarsbelofte. Kan je de overstap maken of in een mooi team geraken om door te groeien? Dat is een beetje afwachten. Je kan in principe maar je best doen.”

“Over het programma van de ploeg mag ik zeker niet klagen. We rijden veel mooie rondes. Binnenkort rijd ik in de Pyreneeën en Aosta in Italië. Dat zijn twee stevige rondes. Als klimmer zit ik zeker goed bij GM Recycling Team. Ik voel wel dat de vorm in stijgende lijn gaat en elke week probeer ik meer progressie te boeken. In een seizoen heb je een of twee weken waarin je in topvorm verkeert en dan hoop ik dat ik die overwinning kan pakken.”

Het is niet omdat je een klimmer bent dat je niet op het vlakke kan presteren

Een concreet zicht op volgend seizoen heeft de Lichterveldenaar nog niet. “Nu is het nog redelijk rustig. Ik probeer vooral om een paar keer in de aanval te rijden zodat de grotere ploegen dat ook zien.”

Tijdens de ploegvoorstelling begin dit jaar kwam Edward Theuns, prof bij Trek-Segafredo, langs die nog onder ploegleider Rudy Vandenheede reed en hem dankbaar was. “Edward Theuns is een goede renner en Rudy liet hem ook doorstromen naar de profs toe. Rudy kijkt ook uit naar doorstroming naar de profs toe.”

Vlakke koersen

In afwachting van een stap hoger tracht Jaron Wydooghe zich ook op het vlakke te tonen. “In het programma zitten er naast de klimkoersen nog enkele platte koersen. Zondag neem ik deel aan een Topcompetitiewedstrijd. Daarvan heb ik er al enkele gereden. De klimwedstrijden zullen me wel iets meer liggen, maar ook de vlakke kan ik wel aan. Het is niet omdat je klimmer bent dat je niet in vlakke wedstrijden kan presteren. Ook daar wil ik iets tonen”, besluit Jaron.