"De teleurstelling na Hasselt was enorm groot. Dit maakt alles weer goed", glunderde Van Kessel. "Mijn teamgenoten hebben het gat knap laten vallen toen ik in de aanval ging. Het is mooi dat we hier met drie starten en alle drie ook op het podium staan. Ik voelde me goed vandaag. Dat bleek tijdens de passage aan de zandstrook, waar ik telkens een kloof sloeg op de rest. Het is de tweede keer dat ik meemaak dat er drie man van dezelfde ploeg op het podium staan. Mooi dat ik nu op het hoogste schavotje plaats mag nemen. Veel vieren zit er niet in voor mij. Ik heb maandag immers een vlucht, want ook ik vertrek op stage. Het is natuurlijk leuk een periode te kunnen afsluiten met een zege."

Naast winnaar Corné van Kessel stonden op het podium Jim Aernouts en Thijs Aerts te pronken. Met drie waren ze gestart bij Telenet-Fidea Lions. Alle drie mochten ze op het podium.

"Dit is een perfecte dag voor de ploeg. Beter kan toch niet?", reageerde Aernouts. "Thijs Aerts had al eens geprobeerd om aan te vallen. Toen dat niet lukte ging Corné van Kessel aan. Samen met mij. We sloegen meteen een kloof op de rest. Ik kreeg af te rekenen met een haperende ketting, waardoor ik Corné moest laten rijden. Hij kon het mooi afmaken. Zelf kon ik David van der Poel afhouden en daarna zag ik plots plots Thijs in de achtervolging. Meteen werd duidelijk dat we de plaatsen één, twee en drie zouden inpalmen. Ik ga niet op stage en blijf rustig in eigen land. Ik ga deze week het parcours in Essen al eens verkennen. In mijn eigen gemeente wil ik mij zaterdag opnieuw laten opmerken."

"Ik heb nog niet op mijn telefoon gekeken of ik al een berichtje kreeg van mijn broer Toon, maar hij heeft wellicht wel zitten kijken op zijn stage", verklaarde Aerts. "Wij reden met de ploeg de perfecte cross. Ik kon de hele wedstrijd mijn eigen tempo aanhouden en dat loonde. Ik had wel niet verwacht dat ik derde zou worden. Dit is mijn eerste podiumplaats. Ik ben pas eerstejaarsbelofte. De toppers stonden hier wel niet aan de start, maar dit was toch een televisiecross. Onze sponsors zullen wel tevreden zijn."

(Belga - Foto Belga)

"De teleurstelling na Hasselt was enorm groot. Dit maakt alles weer goed", glunderde Van Kessel. "Mijn teamgenoten hebben het gat knap laten vallen toen ik in de aanval ging. Het is mooi dat we hier met drie starten en alle drie ook op het podium staan. Ik voelde me goed vandaag. Dat bleek tijdens de passage aan de zandstrook, waar ik telkens een kloof sloeg op de rest. Het is de tweede keer dat ik meemaak dat er drie man van dezelfde ploeg op het podium staan. Mooi dat ik nu op het hoogste schavotje plaats mag nemen. Veel vieren zit er niet in voor mij. Ik heb maandag immers een vlucht, want ook ik vertrek op stage. Het is natuurlijk leuk een periode te kunnen afsluiten met een zege."Naast winnaar Corné van Kessel stonden op het podium Jim Aernouts en Thijs Aerts te pronken. Met drie waren ze gestart bij Telenet-Fidea Lions. Alle drie mochten ze op het podium."Dit is een perfecte dag voor de ploeg. Beter kan toch niet?", reageerde Aernouts. "Thijs Aerts had al eens geprobeerd om aan te vallen. Toen dat niet lukte ging Corné van Kessel aan. Samen met mij. We sloegen meteen een kloof op de rest. Ik kreeg af te rekenen met een haperende ketting, waardoor ik Corné moest laten rijden. Hij kon het mooi afmaken. Zelf kon ik David van der Poel afhouden en daarna zag ik plots plots Thijs in de achtervolging. Meteen werd duidelijk dat we de plaatsen één, twee en drie zouden inpalmen. Ik ga niet op stage en blijf rustig in eigen land. Ik ga deze week het parcours in Essen al eens verkennen. In mijn eigen gemeente wil ik mij zaterdag opnieuw laten opmerken.""Ik heb nog niet op mijn telefoon gekeken of ik al een berichtje kreeg van mijn broer Toon, maar hij heeft wellicht wel zitten kijken op zijn stage", verklaarde Aerts. "Wij reden met de ploeg de perfecte cross. Ik kon de hele wedstrijd mijn eigen tempo aanhouden en dat loonde. Ik had wel niet verwacht dat ik derde zou worden. Dit is mijn eerste podiumplaats. Ik ben pas eerstejaarsbelofte. De toppers stonden hier wel niet aan de start, maar dit was toch een televisiecross. Onze sponsors zullen wel tevreden zijn."(Belga - Foto Belga)