City Mountainbike verhuist naar stadionvijvers in Waregem

Redactie KW

De voorbije jaren kende de City Mountainbike in het centrum van Waregem telkens een groot succes. Nu wijken initiatiefnemer Kristof Bruyneel en zijn medewerkers uit naar een parcours dat uitgetekend wordt aan de stadionvijvers.

Op zaterdag 15 augustus krijgen we een programma in de vooravond. Van 17 tot 18 uur is er een vrije training op het uitgetekend parcours. Om 18.10 uur start de kids race en om 18.30 uur is er de citizen Race. Het wordt eveneens uitkijken naar de tijdrit onder de UCI reglementen die van start gaat om 19 uur. Na de finales om 19.50 uur krijgen we dan de podium ceremonie.

“We voorzien uiteraard aan city mountainbike square met heel wat drank standjes en een gezellige barbecue”, aldus Kristof Bruyneel. “De nieuwe Etixx-bus kan eveneens bezocht worden en er zijn heel wat nieuwe hindernissen. De inkom is volledig gratis en de radiozender MNM zorgt voor de ambiance. Deelenemers als wereldkampioen Fabrice Mels, Europees kampioen Daniel Federspiel (Oostenrijk) en Nederlands kampioen Jeroen Van Eck zullen aan de start verschijnen, naast de Duitse kampioen Andy Eyring die vorig jaar won.

Alles wordt voorafgegaan op zaterdag 14 augustus met eenzelfde initiatief in Gent en afgesloten op maandag 16 augustus in Antwerpen. Verder zijn er eveneens dergelijke City Mountainbikes in Nederland (19 en 20 september), Brazilië (op 11 en 12 oktober), Argentinië (31 oktober en 1 novemlber) en Amerika (14 en 15 november).

(YVW/HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier