Ciske Aneca pakt zege in Moorsele

Wielrennen EZC Moorsele Zege voor Ciske Aneca Ciske Aneca werd na zijn zege in Moorsele druk omringd door organisatoren en supporters. © (Foto WO)
Redactie KW

Voor deze avondwedstrijd, Moorsele Koerse, kwamen 76 deelnemers opdagen. Het was de Amerikaan Franck Eamon die het eerste wedstrijd uur kleurde door zes ronden lang voor het peloton uit te rijden, zij het met nooit meer dan 25 seconden voorsprong.

Halfwege de wedstrijd vormde zich dan een kopgroep van 22 renners die uitliepen tot 40 seconden. Terwijl Gilles Huyghe en Cedric Baekeland zich vooraan elk om beurt nog aan een schuchtere aanvalspoging waagden kwamen de achtervolgers in volle finale terug tot op 10 seconden.

Anderhalve ronde van her einde gingen Thijs Vandaele, Ciske Aneca en kenny Constant vooraan versnellen. Meer dan 12 seconden voorsprong kregen ze niet maar dat was net voldoende om de rest van de kopgroep voor de blijven. Ciske Aneca won de spurt voor Thijs Vandaele en Kenny Constant.

Benjamin Verraes en Jens Vandenbogaerde eindigden in het wiel van Kenny Constant als vierde en vijfde. Voor Ciske Aneca was het de vierde zege van het seizoen.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier